spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Anuța, vecină de moșie cu Dumitru Buzatu, la Șaru Dornei

- Advertisement -

UNUL LÂNGĂ ALTUL… Transferul Anei Maria Obreja de la cabinetul președintelui CJ Vaslui la Serviciul Achiziții din cadrul aceleiași instituții a obligat-o pe aceasta să-și publice declarația de avere, la fe ca orice funcționar public. Din documentul postat la începutul acetei luni, aflăm că nu doar Dumitru Buzatu avea o slăbiciune pentru terenurile din județul Suceava, ci și “fata lui de casă”. În 2019, cea care îi culegea cireșele și îi hrănea porcii baronului șpăgar a achiziționat un teren agricol la Șaru Dornei, în suprafață de 6710 mp. Potrivit ultimei declarații de avere, completată în iunie 2023, Dumitru Buzatu deține peste 100.000 de metri pătrați de teren agricol și păduri în Șaru Dornei și 33.000 de metri pătrați teren agricol la Zăpodeni.

DOCUMENT: Declaratie de avere Ana Maria Obreja

Șaru Dornei

La capitolul bunuri imobile, șefa de cabinet a lui Buzatu mai are trecut un teren de 6500 mp, achiziționat în 2008 împreuna cu fostul ei șot și un teren de 2594 mp în intravilanul comunei Zăpodeni, achiziționat în 2004. În ceea ce privește clădirile, Obreja deține o casă de locuit de 124 mp în comuna Zăpodeni, construită în 2004, un apartament de 55 mp în municipiul Vaslui, achiziționat în 2019, precum și alte două bunuri imobile de 37 mp, respectiv 16 mp, construite în comuna Zăpodeni. În privința bunurilor mobile, Ana Maria Obreja a trecut în declarația de avere un singur autovehicul, un Mercedes Benz din 2006. La capitolul conturi bancare, Obreja a avut mai multe rubrici de completat. Prima, pentru un cont bancar deschis la Garanti Bank, în 2022, în valoare de 12.954 lei, a doua rubrică pentru un cont bancar din 2015, în valoare de 20.059 lei, dar și pentru alte trei conturi curente deschise în 2015, 2021 și 2023, în valoare de 146 lei, 593 lei, respectiv 3715 lei. Tot anul trecut, șefa de cabinet a lui Buzatu a mers la bancă și a făcut un credit în valoare de 40.500 lei, scadent în anul 2028. Nu se știe dacă pentru achiziționarea biletelor de avion spre Ecuador sau pentru rezolvarea altor probleme. În 2023, Ana Maria Obreja a avut la cabinetul președintelui CJ Vaslui un salariu de 107.162 lei, ceea ce înseamnă că venitul lunar al acesteia a fost de aproximativ 8.930 lei net, asta desigur pe lângă remunerația primită de la fermă.

Informații care se bat cap în cap

În prezent, Ana Maria Obreja are două declarații de avere pe site-ul Consiliului Județean Vaslui: una rectificativă, completată pe 6 martie 2024, și în care apar toate bunurile și veniturile scrise mai sus, și o altă declarație de avere, completată 22 februarie 2024, în care nu este trecut terenul de 2594 mp din intravilanul comunei Zăpodeni, care fusese achiziționat în 2004, și nici cele două bunuri imobile de 37 mp, respectiv 16 mp, construite tot în comuna Zăpodeni. Cu doar o jumătate de lună înainte să-și depună declarația rectificativă de avere, Obreja uitase și de patru conturi bancare pe care le avea deschise, în documentul completat pe 22 februarie trecându-l doar pe cel de la Garanti Bank, care avea însă o valoare mai mică decât în luna martie, de 12.931 lei.

 Contradicții și în declarațiile de interese

Șefa de cabinet a lui Buzatu nu prea știe nici care îi e statutul la ferma lui Buzatu, iar concluzia asta o putem trage din declarațiile de interese completate luna aceasta. Pe 6 martie, Ana Maria Obreja completează o primă declarație de interese, unde menționează societatea ACIPPRRLA, însă afirmă că nu este nici acționar, nici asociat, ci la calitatea avută trece „altele”. Pe 19 martie, Obreja completează o altă declarație de interese în care societatea mai sus menționată pur și simplu dispare din document, probabil pentru a nu se face vreo legătură între șefa de cabinet și ferma lui Buzatu. Pe lângă activitatea de la societatea ACIPPRRLA S.A., Ana Maria Obreja mai presta muncă de secretară și la asociația Empatic, înființată de Vlad Ghețu, un alt angajat, până de curând, al CJ Vaslui, și mama lui.

Șefă de cabinet și după arestarea șefului

Ana Maria Obreja a fost șefa cabinetului lui Dumitru Buzatu mai mulți ani, însă până în această lună nu și-a făcut publică niciodată declarația de avere și asta pentru că era încadrată în rândul personalului contractual din instituție, care nu avea o obligație în acest sens. Atât “fata de casă” a lui Dumitru Buzatu, cât și ceilalți cinci consilieri personali ai baronului șpăgar au continuat să lucreze în cadrul cabinetului președintelui CJ Vaslui timp de patru luni după arestarea acestuia. În toată această perioadă s-a invocat lipsa unui cadru legal, doar pentru ca cei șase să nu rămână fără serviciu. Cu toate acestea, în luna ianuarie a acestui an, pe fondul criticilor tot mai vehemente din spațiul public, actuala conducere a Consiliul Județean Vaslui a decis dizolvarea cabinetului președintelui CJ. Ana Maria Obreja nu a părăsit instituția, ci s-a mutat cu câteva etaje mai sus și asta pentru că avea rezervat postul în cadrul Serviciului de achiziții al CJ Vaslui. Din cauza noului statut de funcționar public, aceasta a fost nevoită să își publice declarația de avere, ceea ce s-a și întâmplat la începutul acestei luni.

Nelipsită de la plimbările prin județ ale lui Buzatu

Ana Maria Obreja este un personaj cheie în dosarul șpăgii lui Dumitru Buzatu. Practic, aceasta era nelipsită de la întâlnirile publice sau private ale politicianului, fapt arătat și de rechizitoriul prin care procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a președintelui CJ Vaslui. Cu ajutorul interceptărilor audio, aceștia au arătat că Ana Maria Obreja nu ar fi fost străină de faptele de corupție ale șefului său, dată fiind și reacția pe care ea a avut-o atunci când a văzut în portbagaj geanta în care se aflau banii.

Interceptarea surprinsă înaintea flagrantului:

Ana Maria Obreja: „A cui e geanta aceea, Nelu (Ioan Buruiană, fost director economic al DGASPC Vaslui, participant la partida de pescuit – n.r.)? Ăh?

Dumitru Buzatu: E geanta mea!(neinteligibil)

Ana Maria Obreja: – (neinteligibil)

Dumitru Buzatu: .. te doare capul?

Ana Maria Obreja: Și ce țipați așa? V-a mai adus unul o geantă!”

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

  1. Dar ,cu pescarul intins pe capota…omul de curte ,numitul cazacu dragos andrei…ce masuri ati luat cu el,tot director a ramas la protectia copilukui..aloo ,dm ul Ciolacu,dmn ciuca…luati masuri cu el,ca sa se sakveze ,vinde pe toti la DNA,exemplu lui catalin ciobanu….

  2. O țărancă ajunsă în funcție publică din femeie de serviciu la Zapodeni, care a umilit tot CJ ul și tot ce intră și ieșea din biroul lui Buzatu, iar acum stă bine mersi tot acolo. Nu vă bateți capul.

  3. O țărancă ajunsă în funcție din femeie de serviciu de la Zapodeni care a umilit tot CJ ul și tot ce intră și ieșea din biroul lui Buzatu, iar acum stă bine mersi tot acolo. Nu vă bateți capul.

  4. Pai și dacă sunt atîtea nepotriviri in cele 2 declarații de avere,nu cumva este vorba despre un fals în declarații???? Și nu cumva ANI,ori alta instituție ar trebui sa se sesizeze și să ia măsurile care se impun potrivit legii ????

  5. De ce nu se recunoaste ca fu si este sotia fara acte a lui Mitica. Concubina numita. Cind convetuiesti impreuna . Costa.. ca si la masina luata in lising.. „o folosesti/ sexsezi sau trebuie sa platesti…. urmasii lui Buzatu oameni cu …. simt? Sau le este frica de furnicuta .. pupati va .. poate nu ca pupatul cu Iuda.

    • De ce ne jignești pe noi ceilalți de o vârstă cu “baronul roșu”?Ca și noi avem amante și mă uit la scula și e la fel de fină ca a ta …tinerelul e…ai sa te convingi..Garantez ca nu se zbârcește ca pielea de pe fața 😂😂😂😂 Așa ca,ne creezi concurență neloială cu comentariile tale …( este o gluma tot ceea ca am postat,evident) Fără ofensă,cum zice “ gringo”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.