3.8 C
Vaslui
09-dec.-2022

Anvelopele de iarnă marcate MS, aceptate de legislația din România

- Advertisement -
ACCEPTATE… Anvelopele care sunt marcate cu literele M și S îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

AVERTISMENT… În contextul apropierii sezonului rece, Registrul Auto Român prezintă modul de inscripționare a anvelopelor de iarnă conforme, asa cum prevede legislația de circulație în vigoare. De asemenea, conducătorii auto trebuie să știe că, indiferent de denumirea lor comercială, anvelopele care sunt marcate cu literele M și S îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006. Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment. Prin urmare, dacă posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, indiferent de data calendaristică la care se face deplasarea, anvelope marcate cu literele M și S, nu riscă să fie sancționați contravențional. Altfel spus, legislația națională nu acceptă echiparea autovehiculelor pe timp de iarnă cu cauciucuri „all seasons”.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.