0.7 C
Vaslui
27-ian.-2023

Aparatul represiv al județului Vaslui, în acțiune pentru siguranța cetățenilor! (VIDEO)

- Advertisement -

LA DATORIE… Polițiști, jandarmii, pompierii și lucrătorii Departamentului Antidrog din județul Vaslui, vor fi la datorie în această minivacanță, pentru ca manifestațiile prilejuite de sărbătorirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române să se desfășoare în siguranță. Totodată, în perioada 20-24 ianuarie 2023, polițiștii rutieri vor fi în teren, pentru a se asigura că cei care vor fi plecați în această minivacanță, să se întoarcă în siguranță acasă.

Zilele următoare, polițiștii vasluieni vor acționa în teren, suplimentar față de activitățile dispozitivelor curente, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice și pentru buna desfășurare a manifestațiilor desfășurate cu ocazia sărbătoririi a 164 de ani de la Unirii Principatelor Române. „Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice pentru prevenirea și descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniștea cetățenilor. De asemenea, pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, polițiștii de la rutieră se află în teren, pe principalele artere din zonele turistice și acționează pentru menținerea fluenței și prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, 10 aparate radar și drugtest”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui. De asemeni, se recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h, în localități sau 50 km/h în afara localităților, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Jandarmii și pompierii vasluieni la datorie în minivacanța prilejuită de Ziua Unirii

În minivacanța prilejuită de Ziua Unirii jandarmii vasluieni vor fi alături de cetățeni pentru a avea grijă de siguranța lor și pentru a se asigura că toate evenimentele din spațiul public se vor desfășura într-un climat de normalitate. Astfel, pe tot parcursul minivacanței, vor fi constituite echipaje specializate de intervenție pentru menținerea ordinii publice, atât prin patrule de jandarmerie cât și prin patrule mixte, polițist-jandarm, pentru soluționarea sesizărilor cetățenilor, pentru intervențiile la apelurile 112 și pentru gestionarea eficientă a unor posibile situații conflictuale ce pot apărea pe raza județului Vaslui. Totodată, jandarmii vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru ca manifestările omagial-aniversare dedicate împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, ce vor avea loc în municipiile Vaslui, Huși, Bârlad și orașul Negrești, să se desfășoare în condiții de siguranță.

„În ziua de 24 ianuarie, jandarmii vor fi prezenți la spectacolul cultural-artistic dedicat Zilei Unirii ce se va desfășura în Piața Civică a municipiului Vaslui, pentru a asigura măsurile de ordine și siguranță publică. Jandarmeria Vaslui recomandă celor prezenți la aceste evenimente să adopte un comportament decent, conform normelor de conviețuire socială, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, iar în cazul în care sunt în dificultate sau sunt martorii unui incident, să se adreseze cu încredere celei mai apropiate patrule de jandarmerie”, a precizat Alexandru Vatavu, purtătorul de cuvânt al JJ Vaslui.

Și pompierii au transmis că în perioada următoare, cu prilejul organizării evenimentelor publice, de Ziua Unirii Principatelor Române, peste 80 de pompieri vasluieni vor fi zilnic la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor. Aceștia sunt pregătiți să intervină pentru salvarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător cu 20 de autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, cinci ambulanțe SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM) și două autospeciale pentru descarcerare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

24 COMENTARII

 1. Cum sar mai putea spune adevărul dacă nu dintr-o greșeală??de 30 și ceva de ani nimeni nu a mai grăit adevăr. Și când vine sistemul opresiv spune ca nu este adevăr. Doamne ajută-ne. Moise a găsit scris pe o piatra următorul înscris. Dumnezeu este salvarea mea.

 2. Domnul bălănescu se învârtea pe la independenta sa planteze stâlpi de interdicție a opririi mașinilor dar nu se uita dacă prostii care plătesc impozite și aduc un beneficiu enorm la bugetul statului au unde Opri sau parca la domiciliu. Parcarea la domiciliu .voi din primarie intelegeti asta?? Nu parcare la suc sau la tigara.. la domiciliu. Auziti????????? Sunteți niște …………………………….oare nu va este rușine???

  • Stalpii se monteaza in locurile in care se optureaza vizibilitatea sau la marginea trotuarului cum au pus in zona bl. 111 unde parca preotul de la bl. 102 gipanul pe trotuar si treceau elevii de la scoala pe partea carosabila.

 3. Eu nu condamn persoana care a scris articolul. Se potrivește mănușă pentru județul Vaslui. Sper ca acest jurnalist sa nu fie pedepsit de sistemul opresiv. Și o spun la modul serios. Jurnalistul are dreptate.

 4. “Aparatul represiv”???
  E rau daca presa gandeste asa…
  Ce represalii au facut politia, pompierii sau jandarmii in Vaslui?
  Da, daca esti infractor sau cu gandire de infractor, normal ca asa-i precepi, dar atat timp cat esti cinstit, ei doar apara interesele cetatenilor care isi vad de treaba lor.
  In momentul cand publicati asemenea afirmatii, spune mult despre calitatea presei si jurnalistilor din judet. Asa ati facut si cu violul celor din Valeni, ca acum toata tara cunoaste Vasluiul ca un judet de violatori, doar multumita presei locale aflata in goana de senzational. Limita dintre un jurnalism de calitate si unul jalnic e despartita de o linie fina, care, din lipsa de profesionalism, la presa locala e depasita des, mult prea des, incat a devenit obisnuinta.
  Nu o sa poata face Onciu in viata lui destule manifestari culturale, cat sa spele imaginea denigrata tocmai de presa locala, adica “de ai nostri”, care tocmai ei trebuie sa scoata in evidenta lucrurile bune de la noi. Oare cand presa locala a devenit din jurnalist in judecator, care da verdicte si eticheteaza partinitor evenimentele care trebuiesc prezentate obiectiv?
  Rusine presei locale si jurnalistului care foloseste asemenea apelative.
  Ganditi inainte de a scrie!

 5. De ce „Aparatul represiv al județului Vaslui”?!….De ce poliția și jandarmii sunt apreciați de un așa zis „formator de opinie”, „Aparatul represiv al județului Vaslui”?!…Cumva cel/cea care a scris articolul face parte din vreo gașcă de derbedei și a fost victima unei represiuni?!…Am întrebat.

 6. Aparatul represiv coduce orașul de 30 de ani mam saturat.anunt pe aceasta cale aparatul represiv când vine și impune reguli la parcatul mașinilor sa ofere condiții pentru nu a mai încalcă regulile.aparatu represiv aduce numai reguli represive. Anunț aparatul represiv și pe domnul primar ca dacă în cel mai scurt timp nu asigura locuri de parcare la bl.102 str.m.sal.c.tin.prezan personal aduc masina în fata primăriei și vor fi urmări grave.acesti indivizi care conduc primaria sa nu creadă ca primăria este un srl . .domnule primar team votat sa faci ceva pentru mine ca cetățean ma refer nu sami pui condiții fără ca să fiu în imposibilitatea sa le respect.aparatul depresiv lucrează pentru ca noi cei mulți alimentam cu energie acest aparat împuțit. Rog pe aceasta cale pe cei din aparatul represiv sa nu se mai afișeze pe străzi impunândusi regulile lor fără sa ofere bun simt în schimb.

  • Ca cetățean al României trăiesc un regim totalitarist .când vad ca și presa trăiește acest lucru și suntem conduși de un aparat represiv deja îmi fac griji.

  • Contribuie și tu cu ceva societății în care trăiești! Lasă amenințările! Nu numai tu ai mașina! Sunt miiiiiii de mașini! Dacă nu îți convine regimul, deplaseaza- te, cu încredere, către codrul verde!

 7. Ba Mironico, ai luat-o razna???
  Cum poti scrie un asemnea titlu „Aparatul represiv al județului Vaslui (…)”?
  Tu stii ce inseamna „represiv”?
  Ba fato, nici bacalaureatul nu cred ca l-ai luat. Nu poti fi absolventa de bac, daramite sa mai lucrezi intr-o redactie cand folosesti aiuristic cuvintele.
  Auzi titlu – ”Aparatul represiv al județului Vaslui (…)”!

  • A scris foarte bine dar fără să-și dea seama! Acesta este aparatul „represiv al județului Vaslui”! Județul Vaslui este condus de o mafie politico-administrativ care este protejat de acest aparat represiv! Ia fă ceva în Vaslui ce crezi tu că e corect într-o democrație și vezi cum îți sar în cap angajații acestui aparat, bineînțeles, dacă nu ești conectat la clanul politic sau nu au pile solide în aceste instituții „de stat”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.