Apare un nou DNA în România. S-a votat astăzi legea în Parlament

Veste proastă pentru cei certați cu legea. Apare un nou DNA în România. Totul este oficial. Legea a fost votată chiar astăzi în Parlament. Hoții nu mai au scăpare.

Plenul Senatului a adoptat, marţi, în calitate de Cameră legislativă decizională, proiectul de înfiinţare a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu (DIIM) – „DNA-ul Pădurilor„, iniţiat de parlamentari USR, PNL, PMP, ALDE şi independenţi.

Apare un nou DNA în România

Proiectul a fost adoptat cu 119 voturi „pentru” şi 11 abţineri. „Amploarea fenomenului infracţional de mediu şi specificitatea lui impune soluţia unei specializări a persoanelor cu atribuţii de cercetare penală în domeniu şi alocarea de resurse pentru constituirea unei instituţii cu atribuţii clare şi specifice pentru combaterea criminalităţii de mediu. (…)

Propunem înfiinţarea unei Direcţii de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, o structură creată pe modelul DNA şi DIICOT, care să preia competenţa de soluţionare a tuturor infracţiunilor de mediu prevăzute în Codul penal şi în legislaţia specială din domeniu”, au explicat iniţiatorii, în expunerea de motive a proiectului. …https://www.capital.ro/apare-un-nou-dna-in-romania-s-a-votat-astazi-legea-in-parlament.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ