spot_imgspot_img
21.7 C
Vaslui
08-iun.-2023

Apariția primei bănci inteligente pe domeniul public din Bârlad (FOTO)

spot_imgspot_img
- Advertisement -

PREMIERĂ… A început amplasare primelor bănci inteligente pe domeniul public al municipiului Bârlad. Prima bancă inteligentă a fost deja amplastă astăzi, 4 septembrie, în fața Palatului de Justiție. După cum se știe, aceste obiective sunt realizate din donații, donatorilor oferindu-li-se posibilitatea de a-și promova afacerile prin reclame stradale inserate pe unele panouri luminoase ale noilor bănci. Beneficiarul, în speță municipiul Bârlad, va promova, pe toate panourile băncilor în cauză, câte o personalitate locală iar la finalul perioadei contractuale cu donatorul băncile vor rămâne în posesia localității.

„La acest obiectiv am ținut foarte mult, ca primar. Am fost criticat, inițial, dar, iată, am reușit să fac acest lucru pentru Bârlad! Pentru că sunt de părere ca nu trebuie să așteptăm să punem apă, canal, gaze și asfalt pe toate străzile și abia apoi să facem ceva și în acest domeniu, și anume în cel al inovării, pentru a ne înscrie în zonă localităților Smart City. Corect este să lucram în paralel pentru a ține pasul cu timpurile!”, a declarat primarul Dumitru Boroș. Prima bancă inteligentă a fost amplastă în fața Palatului de Justiție. Aceasta va oferi, în scurt timp, posibilitatea utilizatorilor de a-și încărca telefoanele mobile, laptop-urile și tabletele și va facilita și accesul la internet prin WI-FI.

Câte bănci sunt propuse a fi construite din donații în Bârlad

În luna martie a.c., Primăria Bârlad a transmis public persoanelor fizice sau juridice că a demarat o campanie de donare de bănci inteligente, campanie care se înscrie într-un program intitulat „Bârladul, Smart City”. Primele donații au fost, ale familiei Sârbu Bogdan Eduard și Adriana, deținătorii firmei Kredianis. Membrii familiei au trimis o adresă către CLM Bârlad, prin care s-au oferit să doneze patru asemenea bănci smart. Primarul Dumitru Boroș a inițiat un proiect de hotărâre, care a fost aprobat de consilierii bârlădeni pe 23 aprilie a.c., în ședința extraordinară.

Ce înseamnă băncile inteligente

Acestea ajută oamenii să își rezolve problema încărcării telefonului fiind prevăzute cu 3 prize pentru încarcarea telefonului mobil tip USB; sunt prevăzute cu router cu WI – FI, permițând astfel accesul la internet pe o distanța de 100 m; prezintă autonomie energetică, fiind prevăzute cu panou solar; oferă un spațiu modern pentru publicitate stradală; oferă un spațiu adecvat pentru odihnă și recreere.

Vă reamtintim că în cadrul Programului „Bârlad, Smart City”, Municipiul Bârlad acceptă donații de bănci inteligente, ce vor fi amplasate pe domeniul public al municipiului Bârlad, în următoarele condiții: Amplasamentele prevăzute vor fi puse la dispoziția donatorilor de către Municipiul Bârlad. Atribuirea amplasamentelor se va efectua în ordinea înregistrării ofertelor de donații. Dacă un donator solicită mai multe amplasamente, acestea vor fi acordate în zone diferite ale orașului. Băncile inteligente vor fi realizate conform conceptului și caracteristicilor tehnice prevăzute în proiect.

În schimbul donației, Primăria municipiului Bârlad va facilita efectuarea de publicitate gratuită de către donator, pe o perioadă de 5 ani, pe 75% din suprafața panoului de afișaj, urmând ca diferența de 25% să fie utilizată de Primăria Bârlad pentru informații de interes public. După expirarea termenului de 5 ani, publicitatea se va putea realiza de orice agent economic, numai contracost. Lucrările de întreținere curentă a băncii inteligente pe parcursul celor 5 ani vor fi efectuate de donator; Valoarea estimată pentru o bancă inteligentă este de aproximativ 3.000 de Euro. Sunt în total 24 de bănci inteligente ce vor fi amplasate cele mai multe pe B-dul Republicii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.