spot_imgspot_img
2.2 C
Vaslui
21-feb.-2024

Apartamentele noi şi vechi au preţuri similare la târg

- Advertisement -

Bucureştenii aflaţi în căutarea unei locuinţe pot găsi 12.000 de unităţi la târgul din Piaţa Constituţiei. Dezvoltatorii se bat în preţuri cu proprietarii de apartamente vechi.

Apartamente vechi şi noi, la vânzare cu aceleaşi preţuri. La târgul imobiliar tIMOn, deschis în Piaţa Constituţiei din Capitală, clienţii pot achiziţiona atât locuinţe construite în intervalul 2008-2010, cât şi unele din anii ’60-’70. Preţurile sunt similare şi se situează în jurul a 1.000- 1.200 de euro/metrul pătrat, remarcă agenţii imobiliari.

„«De vină» sunt proprietarii apartamentelor vechi, care nu prea vor să scadă din preţuri. Negocieri cu reduceri substanţiale de preţ se fac atunci când clientul vine cu banii cash, altfel din preţul de cerinţă mai scad douătrei mii de euro”, e de părere Victor Ion, broker în cadrul Asociaţiei Brokerilor Imobiliari. Potrivit acestuia, majoritatea apartamentelor vechi se vând prin credit, în cadrul programului „Prima casă”.


Blocuri noi, la periferie

Dezavantajul locuinţelor noi este însă amplasarea blocurilor, multe dintre acestea fiind ridicate la periferia oraşelor, departe de şcoli, centre comerciale sau transport în comun.

În plus, multe mai au şantier în apropiere. „Noi avem un ansamblu de blocuri în Pipera, gata în totalitate încă de anul trecut, unde clientul se poate muta chiar de mâine”, spune reprezentantul Liziera.

În centru, preţurile sunt pe măsură. Dacă un apartament de trei camere în Victoriei costă 200.000 de euro, unul similar în Colentina nu depăşeşte 100.000 de euro. Clienţii care-şi caută o locuinţă pot opta pentru o garsonieră veche în Drumul Taberei, la 43.000 de euro, sau una nouă, de 47.000 de euro, în Pantelimon.

În Braşov, o astfel de locuinţă poate fi achiziţionată cu 44.000 de euro. Un apartament nou, de două camere, ajunge la 60.000 de euro, 75.000 de euro sau chiar 87.000 de euro.

La tIMOn, care se desfăşoară în perioada 9-12 septembrie în Piaţa Constituţiei, sunt prezenţi 70 de expozanţi, din care 40 de dezvoltatori, oferta totalizând 8.000 de locuinţe noi şi 4.000 de apartamente vechi.

„«De vină» sunt proprietarii apartamentelor vechi, care nu prea vor să scadă din preţuri.“,
VICTOR ION, broker imobiliar

1.000 de euro
pe metrul pătrat este preţul minim cerut pentru un apartament în Capitală, atât nou, cât şi vechi

PROMOVARE

Casele, prezentate de fete cu sânii goi

Ediţia tIMOn a debutat ieri cu ultimele născociri ale vânzătorilor de case. Aceştia încearcă să-i atragă pe clienţi cu fete dezbrăcate, bilete la loto şi preţuri prohibitive, tăiate şi atârnate demonstrativ. De exemplu, broşurile complexului Rose Garden, din Colentina, prezintă apartamentele de două camere la 130.000 de euro.

„Sunt de fapt 75.000 euro, avem reduceri în această perioadă”, susţine tânăra din stand. Alte domnişoare, doar în bichini şi pictate cu vopsea pe corp, încearcă să-i ademenească pe trecători la BeIgloo, companie care comercializează 750 de apartamente noi.

Cei care acceptă să fie introduşi în baza de date a companiei primesc „cadou” câte un bilet la Loto 6 din 49. „Dacă nu aveţi bani să vă cumpăraţi acum casă, poate câştigaţi la loto şi veniţi atunci”, ciripeşte domnişoara.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.