Apel al primarului de Bârlad cãtre medicii de familie si cei din spital! „Veniți sã vaccinați oamenii!”

INCREDIBIL… Primarul municipiului Bârlad nu înțelege de ce medicii nu vor sã vinã sã vaccineze populația, în condițiile în care din luna martie încep vaccinãrile în etapa a 3-a, când sunt programați și 200 de vaccinãri zilnice!

Primarul Dumitru Boroș a fãcut ieri un apel public cãtre medici, de a ajuta la vaccinarea populației.

„Fac un apel public, cãtre medicii din Spitalul de Urgențã <<Elena Beldiman>> și la medicii de familie! NU avem cu cine sã vaccinãm! Urmeazã zile de foc, sunt câte 200 de oameni programați pe zi! Spun doar atât, cãtre medici: comunitatea bârlãdeanã a întins o mânã cãtre spital și ajutorul pe care l-am dat noi în ultimii patru ani, se ridicã la peste 100 de miliarde de lei! Este timpul ca sã facã și cei din spitalul de urgențã un gest cãtre comunitate! Dacã ar veni sã ajute pe cei care coordoneazã centrele de vaccinare, le-ar ajunge rândul câte unul la trei luni! Cãtre medicii de familie fac un apel ca sã se gândeascã bine, cã cei care trebuie vacinați, sunt pacienții lor.”, a spus primarul Dumitru Boroș.

Pe surse am aflat cã Primãria a trimis acum câteva zile, cãtre spitalul bârlãdean, o solicitare pentru a se înscrie medicii sã ajute la vaccinare, însã pânã acum s-au înscris foarte puțini. În momentul de fațã, în municipiul Bârlad funcționeazã douã centre de vaccinare și anume unul în cadrul Centrului de revitalizare corporalã și loisir pentru personalul medical și centrul organizat în cadrul Sãlii de sport a Școlii „Ep. Iacov Antonovici” cu douã fluxuri pentru categoriile de persoane eligibile pentru faza a douã de vaccinare, conform normelor în vigoare. Menționãm cã acest centru funcționeazã la capacitate maximã, vaccinarea desfãșurându-se cu douã tipuri de vaccinuri, implicând un efort deosebit din partea personalului medical, medici, asistenți medicali și registratori, uneori fiind necesarã suplimentarea posturilor astfel încât activitatea de imunizare sã se desfãșoare în condiții de maximã siguranțã.

„Plata personalului medical se va face în baza încheierii unor contracte de prestãri servicii, pe bazã de tarife diferențiate și anume: 90 lei/orã pentru medici, 45 lei pe orã pentru asistenți medicali și 20 lei /orã pentru registratorii medicali.”, a mai precizat primarul Dumitru Boroș.
8 COMENTARII

  1. Primarul sa intrebe pentru ce sunt platiti doi medici anatomo-patologi la spitalul Barlad (salariile lor cumulate sunt de aproximativ 50000 lei/luna) daca nu au facut nicio necropsie, nicio biopsie si nimic din ce prevede fisa postului!! Si pe deasupra mai au si spor de COVID desi toate autopsiile au fost realizate de cei de la Medicina Legala!!! Pe cele doua sa le trimita la centrele de vaccinare sau sa le suspende contractele de munca pe perioada pandemiei!

  2. Băi dar un pic de jenă nu aveți!!?? A cerut primarul ceva pentru el? De ce nu avem medici si asistente la vaccinare în condițiile în care sunt plătiți? Cei care scrieți mai sus puneți mâna pe un Abecedar si dupa vorbiti de domnul primar!!!!! Dacă vă plătește Șaormel sper să iasa macar de o șaorma…ca să merite. Proastă nație….nu va mai săturați de bani!

  3. Borose asra ecreactia fureasca a cadrelor medixale normala ! Sunt obisiti! Iar tu fwti lumea Nu esti in stare de nimic pentrub acest oras ! Nimic diar galahge , tiganeala si golaneala!

LĂSAȚI UN MESAJ