Apel pentru ajutarea “bãtrânei nimãnui” din Stroiesti. Sunt necesare materiale de constructii pentru acoperis!

NEVOIE… Zidurile cãsutei fãcute de voluntari pentru “bãtrâna nimãnui” din Stroiesti, asa cum, cu sensibilitate, au numit-o internautii care au rezonat cu povestea ei, se înaltã putin câte putin. Huseanul Marin Lila si câtiva tovarãsi s-au tinut de cuvânt si construiesc acea camerã cu un hol, în care bãtrâna Maria Zelincu, în vârstã de 68 de ani, va putea petrece iarna. Preotul Valentin Stroe a trimis BCA-urile, asa cum a spus, si speranta este ca, în vreo douã sãptãmâni, mica locuintã sã fie gata. Numai cã oamenii cu suflet bun sunt rugati din nou sã ajute, în asa fel încât sã poatã fi fãcut în curând acoperisul. “Si o scândurã este binevenitã. O sârmã, orice. Multumim din suflet preotului Valentin Stroe pentru ajutor, e un preot cu suflet mare. Toti cei care vor sã ajute bãtrâna aceasta sãrmanã, sã nu o prindã iarna în bordeiul care cade pe ea, îi rugãm sã ne contacteze. Bunica Maria plânge în fiecare zi, când ne vede cã lucrãm la cãsuta ei si nu crede cã niste oameni o ajutã, fãrã sã cearã nimic. Dacã strângem materiale pentru acopris, cãsuta e ca si gata”, spune Marin Lila.

Bãtrâna Maria Zelincu a trãit pânã acum într-un bordei improvizat si insalubru. Iarna, dacã suflã vântul mai serios, acea maghernitã nu are cum sã rãmânã în picioare, spun voluntarii. Când a plouat dãunãzi, în interior se fãcuse mai mult noroi decât afarã, pe ulitã. “Eu mergeam la un om în Stroiesti, ca sã fac o fatadã. Si o tot vedeam prin ploaie, vai de capul ei. M-am dus sã îi duc ceva de mâncare si, când am vãzut în ce hal stã, am zis cã iarna dacã vine, aici moare. Si când am intrat în bordei, glodul era în floare. Am zis cã, dacã as putea, sã îi torn o sapã. Si am cerut ajutorul pe Facebook. Sunt oameni cu inimã mare, iar eu muncesc voluntar, fãrã bani. Am avut marea surprizã sã fiu contactat de preotul de acolo, care a spus cã vrea si el sã ajute. A spus cã ne dã ciment si BCA-uri. Mi s-a pãrut foarte frumos si un gest neasteptat. Ne-am apucat de treabã, cum putem. Sper sã o facem repejor, cã vine iarna”, a spus Marin Lila.

Cine poate ajuta cu materiale pentru acoperis, sã nu ezite sã o facã

Numai cã nu e usor sã faci de la fundatie o cãsutã, fie si una cu o camerã si un hol, întrucât mai are nevoie de ajutor. În imaginile surprinse la fata locului, se vede cum muncitorii la cãmeruta bãtrânei îi dau si bunicii Maria din putinul lor. “Cum sã mâncãm noi si ea sã se uite!? Nu se poate. Niste salam, ceapã, pâine, ce avem si noi”, spune Marin. Acesta le mai cere o datã ajutorul binefãcãtorilor. “Pe lângã munca noastrã voluntarã, dar si ajutorul pãrintelui Stroe, am mai avea nevoie de câteva materiale de constructie pentru acoperis. Camera are 4 pe 4 si mai facem un mic hol. Cu o scândurã, cu ce poate, cine poate sã ajute, e binevenit”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ