3.9 C
Vaslui
09-dec.-2022

Apel pentru ajutor: o familie cu zece suflete a rãmas, în plinã iarnã, pe drumuri. Casa le-a fost mistuitã de flãcãri!! (FOTO)

- Advertisement -

GHINION… O familie din localitatea Fântânele, comuna Puiesti, trece acum, în plinã iarnã, prin momente cumplite! Casa a fost cuprinsã de flãcãri, iar o butelie a fost la un pas de a exploda. Pompierii bârlãdeni au reusit sã stingã incendiul, care a distrus în totalitate casa. Nu sunt victime, dar cinci copii cu vârste între 3 si 13 ani, doi bãtrâni de 70 de ani (proprietarii casei), fiica lor, mama copiilor si o nepoatã cu sotul ei, au rãmas în frig, uitându-se cu lacrimi în ochi la focul ce le mistuia bruma de lucruri din casa care acum nu mai este. Primarul comunei Puiesti, Cezar Vasile Ticu, impresionat de drama celor cinci micuti si a celor doi bãtrâni, le-a trimis, din banii sãi, o cãrutã cu lemne, alimente si îmbrãcãminte. Facem si noi un apel la cei mai sufletisti oameni, care pot ajuta, sã contribuie cu cât poate fiecare, ca aceste suflete chinuite sã treacã peste aceastã grea încercare.

Detasamentul de pompieri Bârlad a intervenit ieri cu o autospecialã de stingere cu apã si un echipaj specializat pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuintã din localitatea Fântânele, comuna Puiesti.

„Exista pericolul exploziei unei butelii încãrcate cu GPL. La fata locului s-a deplasat pentru interventie si SVSU Puiesti. Pânã la sosirea pompierilor militari, cele nouã persoane aflate în locuintã se autoevacuaserã. La sosirea echipajelor de interventie, incendiul se manifesta prin ardere generalizatã la nivelul a douã camere si tot atâtea anexe, precum si la nivelul acoperisului. Exista pericolul de propagare a incendiului la restul locuintei, dar si la o casã aflatã în apropiere, flãcãrile fiind întretinute de gazul butan degajat din butelia tip GPL. Dupã aproximativ o orã si jumãtate, incendiul a fost lichidat, butelia încãrcatã cu GPL fiind evacuatã înainte de a exploda. Au ars aproximativ 60 metri pãtrati acoperis din tablã pe asterealã din lemn, trei usi, patru geamuri, diverse produse electrocasnice si electronice, piese de mobilier, produse textile si documente. A fost salvatã una dintre camerele casei, dar si locuinta învecinatã. Cauza probabilã de izbucnire a incendiului a fost jarul cãzut dintr-o sobã cu acumulare de cãldurã.”, a precizat Marius Stanciu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Apel pentru a sãri în ajutorul familiei greu încercate!

Zece persoane, cinci adulti (doi bãtrâni de 70 de ani, fiica lor Lucica Alexa, de 42 de ani si o nepoatã cu sotul ei) si cinci copii, cu vârste între 3 si 13 ani (doi de 3 ani, doi de 9 ani si unul de 13 ani), stau acum înghesuiti în singura camerã rãmasã intactã, un fel de anexã de varã.

Primarul comunei Puiesti, Cezar Vasile Ticu, a fost impresionat de drama prin care trece familia respectivã, asa cã a sãrit imediat în ajutor, donând o cãrutã de lemne, haine si alimente pentru copii. „Am sã încerc sã fac rost si de câteva materiale de constructie, dar dacã mai este cineva care ar putea ajuta, ar fi foarte bine. Oricum, ne vom strãdui sã îi ajutãm. Am vrut sã-i mutãm undeva pe perioada asta a iernii, dar au refuzat sã-si pãrãseascã cãsuta. Vom fi alãturi de ei.”, a spus primarul Cezar Vasile Ticu.

Dacã sunt persoane care vor sã se alãture acestei campanii de ajutorare a familiei greu încercate, în special a micutilor care acum tremurã de frig, hainele lor arzând în incendiu, o pot face cãutând pe primarul Cezar Vasile Ticu la numãrul 0740401537 sau la Redactia ziarului Vremea NOUÃ 0235/310000.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.