18.2 C
Vaslui
18-sept.-2021

Apel umanitar pentru o familie din Lipovăț rămasă fără locuință, în urma unui incendiu (FOTO)

În urma unui incendiu, familia a rămas fără acte, fără bani, fără haine, fără nimic. Singura alinare a familiei a rămas pisica.

AJUTOR… O familie din satul Lipovăț are nevoie de sprijin din partea oamenilor cu suflet mare, care ar putea ajuta fie financiar, fie cu obiecte materiale, cum ar fi îmbrăcăminte, materiale de construcții, încălțăminte, alimente, produse de igienă, mobilier și produse de uz casnic. Casa lor a fost mistuită de un incendiu, în urma căruia au rămas doar cu o pisică. Din păcate, singura lor sursă de venit este pensia bărbatului. Uneori se mai adaugă și ce mai reușește băiatul familiei să cîștige lucrând în construcții, pe unde găsește câte ceva de făcut. Femeia crede că doar Dumnezeu o mai poate ajuta să treacă peste tragedie:Doar Dumnezeu și o minune ne mai pot ajuta. Am rămas doar cu pisoiul ăsta…”

Casa familiei din Lipovăț a fost spulberată de flăcările incendiului care nu a lăsat nimic în urmă. Agoniseala de o viață a dispărut în doar câteva minute. Singura alinare a familiei a rămas pisica lor. Incendiul i-a despărțit și ca familie: femeia stă la o soră, soțul la un frate, iar băiatul de 20 de ani e găzduit de un vecin. Singura lor sursă de venit este pensia soțului, de 1.300 lei și ce mai reușește băiatul să cîștige lucrând în construcții, pe unde găsește câte ceva de făcut. Într-un dialog cu cea care s-a mobilizat în mediul online pentru a ajuta familia, femeia crede că doar o minune o poate salva.

“- Cu ce ați rămas după incendiu?

– Cu nimic! Cu pisoiul ăsta…

– Actele? Bani?

– Au ars!

– Haine?

– Ce aveam pe noi în noaptea aia…

– Alimente?

– Aveam. A ars tot…

-Doar Dumnezeu și o minune ne mai pot ajuta!”

Familia ne învață o lecție prețioasă de viață, din care înțelegem că totul se poate schimba într-o fracțiune de secundă și oricând putem fi noi într-o situație în care să avem nevoie de ajutor. Haideți ca acum, în apropierea sărbătorilor Pascale, să încercăm să ajutăm această familie, fiecare după posibilități. Oamenii au nevoie de materiale de construcții, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte (încălțăminte mărimea 38-damă și haine mărimea 44-46 -damă, încălțăminte 44-45, haine mărimea L – bărbați), alimente și produse de igienă personală, mobilier și produse de uz casnic. Pentru persoanele care doresc să trimită colete, adresa este Asociația Empatic Vaslui, str. Stefan cel Mare, bl 132, sc B, tel: 0728810648.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here