Apel umanitar pentru o tânãrã din Ghermãnesti: “Vã rugãm, sprijiniti-o pe Roxana în lupta ei cu boala!”

AJUTOR… O tânãrã originarã din Ghermãnesti, Vaslui, are nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet mare, care ar putea sã o ajute financiar sã continue tratamentul pentru boala cruntã cu care se luptã. Roxana Bulancea a fost diagnosticatã cu cancer la colon cu metastaze hepatice si urmeazã ca luna aceasta sã facã un transplant de ficat, donatorul find tatãl ei. Din pãcate, drumurile pânã la spital, alimentatia, medicamentele, toate acestea au secãtuit tânãra familie de bani. “Roxana apeleazã la fiecare dintre dumneavoastrã! Vã rugãm, sprijiniti-o pe Roxana în lupta ei cu boala!”, este îndemnul Asociatiei Sperantã pentru România. Donatii pot fi fãcute atât pe site-ul asociatiei – www.sperantapentruromania.ro, cât si la magazinul din satul Ghermãnesti, acolo unde se aflã o urnã.

Roxana are am 36 de ani si locuieste acum în Brasov.Cosmarul ei a început în 2015, la un an de la cea mai mare bucurie din viata sa: nasterea fiului sãu. “Într-o zi, am avut o hemoragie puternicã si am fost nevoitã sã merg la Urgente. Acolo, dupã multe analize, printre care si o colonoscopie, mi s-a dat diagnosticul îngrozitor, un diagnostic care te face sã tremuri din cap pânã în picioare: cancer. Nu vã puteti imagina socul meu, visele mele, toate s-au prãbusit în acel moment. Am venit acasã, mi-am anuntat familia si a trebuit sã mã întorc din nou la spital pentru tratament, începeam tratamentul cu chimioterapie. Am urmat 6 cure cu chimioterapie la Spitalul MedLife din Brasov, în tot acest timp sperând si rugându-mã sã mã pot întoarce acasã sãnãtoasã. Din fericire, dupã trei luni de zile, mai precis în luna martie 2016, Dumnezeu mi-a ascultat rugãciunea si tumora s-a retras de pe colon, iar eu am putut sã mã întorc din nou acasã la copilasul meu, care pe atunci avea doar un anisor si câteva luni. Dupã aceasta, periodic am avut nevoie de RMN-uri si controale ca sã mi se vadã evolutia bolii. În luna iulie 2016 am urmat timp de 25 de zile, 25 de sedinte de radioterapie. Situatia mea de acum era stabilizatã. La spital mai mergeam doar pentru controale. De acum mã puteam ocupa de bebelusul meu. Tot timpul îl investeam pentru el”, a povestit Roxana.

“Fiecare dintre voi îmi puteti mãri aceastã sperantã prin ajutorul vostru”

Au urmat, apoi, doi ani de zile linistiti, pentru cã tumora dispãruse, cel putin asta credea ea. “Din pãcate, în anul 2018, dupã un control banal, mi s-a descoperit o recidivã din partea bolii. De data aceasta, boala s-a localizat si la ficat. Suferinta a apãrut din nou pe chipul meu, am început din nou lupta, chimioterapia, drumurile la spital, timpul petrecut cu copilasul meu se rãrea… În luna martie 2019, am trecut printr-o operatie de îndepãrtare a tumorilor de la ficat. Dupã aceastã operatie, am urmat din nou tratamentul cu chimioterapie, iar la nici 6 luni de la încetarea tratamentului, în luna septembrie 2019, tumorile au reapãrut din nou la ficat si la colon. Am urmat un nou tratament cu chimioterapie, dar, corpul meu era deja obisnuit cu acest tratament si nu a mai reactionat pozitiv. Din pãcate, tumorile erau rãspândite pe tot ficatul, iar din cauzã cã sansele de supravietuire erau minuscule pentru mine dacã mi se opera tot ficatul, doctorii au hotãrât sã îmi opereze doar lobul stâng al ficatului, tumorile de pe lobul drept încã rãmânând. Aceastã operatie am fãcut-o anul acesta, 2020, în luna ianuarie. De atunci, s-a instalat aceastã crizã cu pandemia si nu am mai putut reîncepe tratamentul prin chimioterapie. Singura sperantã pentru mine în prezent este un transplant de ficat. Tatãl meu este compatibil cu mine iar el s-a oferit sã îmi doneze o parte din ficatul lui, astfel dându-mi o sperantã la viatã. Din pãcate, drumurile pânã la spital, medicamentele, toate acestea ne-au secãtuit financiar întreaga familie. Niciodatã nu mi-am imaginat cã voi fi nevoitã sã apelez la oamenii din jurul meu pentru ajutor. Dar, în aceste momente, simt cã nu mai pot! Copilasul meu are atâta nevoie de mine, are doar 5 anisori. Îmi doresc nespus de mult sã fiu alãturi de el! Fiecare dintre voi îmi puteti mãri aceastã sperantã prin ajutorul vostru! Multumesc tuturor care îsi dãruiesc din putinul lor si mie”, a povestit Roxana.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ