Apelul lui Nelu Tãtaru în ziua cu cele mai multe infectãri: “De noi depinde viitorul sãnãtãtii acestei natiuni”

Nelu Tătaru la Spitalul Județean vaslui

PREVENTIE… Ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, a sustinut miercuri declaratii de presã la Palatul Victoria, dupã numãrul record de cazuri COVID-19 înregistrat în tara noastrã. Demnitarul a fãcut un apel cãtre populatie sã respecte regulile de protectie sanitarã, cerându-le tuturor sã fie solidari pentru cã “doar de noi depinde viitorul sãnãtãtii acestei natiuni”.

“E un moment pe care îl readucem în atentia tuturor. Mentinem acelasi trend ascendent în pofida restrictiilor. Revin cu aceleasi solicitãri de a respecta restrictiile. În DSP si spitale vor exista evaluãri încrucisate pentru a da asistenta medicalã de care e nevoie. Sistemul medical încã rezistã, dar sã nu fortãm capacitãtile. Personalul medical este acelasi de acum 7 luni. Suntem într-un moment pe care trebuie sã îl gestionãm împreunã. Corpul medical, desi obosit, va da asistenta medicalã.

Populatia, haideti sã respectãm regulile. Comitetele judetene vor da restrictii. Acum avem 226 de spitale suport COVID cu 1050 de paturi ATI complet utilate. Dacã noi încercãm sã vedem capacitatea, personalul trebuie sã dea dovadã cã trebuie sã sustinã capacitatea. Vedem cã nu se respectã reguli. Haideti sã încercãm în acest moment de cumpãnã sã reasezãm respectarea regulilor. Primim si 3000 de pacienți pe zi, dar componenta de prevenție poate face diferenta. Avem evenimente sau transport în comun unde nu se respectã regulile. Aici avem acele zone infectante. Haideti sã respectãm regulile. Restrictiile reimpuse îsi vor face efectul în 10-14 zile. Haideti sã fim cu totii solidari si sã ajungem acolo unde speram sã ajungem la începutul lunii iunie. Fiecare dintre noi trebuie sã contribuie”, a declarat ministrul Nelu Tãtaru miercuri în cadrul unei conferinte de presã.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ