-1.7 C
Vaslui
31-ian.-2023

APM Vaslui: campania nationalã „Curãtãm România” se prelungeste pânã la finalul lunii

- Advertisement -

ACTIUNI… Campania nationalã „Curãtãm România” se prelungeste pânã la finalul lunii mai. Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Vaslui a anuntat cã, pânã în acest moment, în 45 de unitãti administrativ-teritoriale din judetul nostru au avut loc 98 activitãti de ecologizare în cadrul campaniei nationale Curãtãm România”. La aceste actiuni de ecologizare au fost adunate peste 49000 kg deseuri, participând aproximativ 8000 voluntari, angajati ai primãriilor, locuitori ai comunelor, elevi si cadre didactice, angajati ai altor institutii (Directia Silvicã Vaslui, Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui etc.).

Ministerul Mediului, Apelor si Pãdurilor a decis prelungirea campaniei nationale „Curãtãm România” pânã la data de 31 mai 2022. Întrucât existã deseuri abandonate ilegal în cantitãti considerabile, se dã astfel, posibilitatea tuturor autoritãtilor publice, ONG-urilor si voluntarilor sã se alãture campaniei si sã organizeze actiuni de ecologizare si în luna mai. „Primãriile, care pânã la aceastã datã nu s-au implicat în campanie, vor avea posibilitatea sã organizeze activitãti de ecologizare, altfel vor fi primele vizate de Garda Nationalã de Mediu în cadrul controalelor tematice privind salubrizarea terenurilor care vor fi demarate dupã 1 iunie”, „, a transmis Mihaela Budianu, directorul executiv al APM Vaslui.

230 de cereri de decontare a cheltuielilor

De asemenea, directorul APM Vaslui a mai precizat cã 6 iunie 2022 este data de închidere a Programului de finantare privind ecologizarea zonelor afectate de deseuri „Curãtãm România” derulat de Administratia Fondului pentru Mediu. „Pânã în prezent s-au depus doar 230 de cereri de finantare de cãtre UAT-uri din tarã. Campania „Curãtãm România” este un apel la implicare în primul rând cãtre unitãtile administrativ teritoriale (UAT) pentru cã legislatia spune foarte clar cã gestionarea deseurilor este atributul autoritãtilor publice locale. Toate aceste actiuni sunt organizate cu scopul de a încuraja cetãtenii pentru mai mare responsabilitate, implicare, si atentie în ceea ce priveste curãtenia si protejarea mediului. Actiunile continuã în tot judetul si pânã la sfârsitul perioadei sperãm cã vor fi derulate în toate comunitãtile vasluiene”, a mai transmis Mihaela Budianu, directorul executiv al APM Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.