spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

Aproape 40 de ani de închisoare pentru tinerii care au ucis un bãtrân pentru 650 de lei si au jucat banii la pãcãnele!

- Advertisement -

SENTINTÃ…Ani grei de închisoare pentru tinerii din Pribesti care au ucis un bãtrân, l-au jefuit de 650 de lei si apoi au pierdut banii la pãcãnele. Magistratii Tribunalului Vaslui au decis condamnarea lui Alexandru Gabriel Radovici la 22 de ani de închisoare. Complicele acestuia, Lucian Ionut Ciobanu, a primit o pedeapsã mai micã. Judecãtorii au decis condamnarea acestuia la 16 ani si 8 luni de închisoare cu executare. De asemenea, cei doi au fost obligati la plata a 20.000 de lei, daune materiale. Cei doi tineri din Pribesti, comuna Codãesti, au ajuns în arest preventiv dupã ce au ucis un bãtrân de 84 de ani pentru 650 de lei. Cu banii luati, cei doi au ajuns la Iasi si au pierdut tot la pãcãnele. Fapta celor doi tineri, unul de 22 de ani si celãlalt de 24 de ani, a fost descoperitã de cãtre un nepot al victimei. Unul dintre criminali, Alexandru Gabriel Radovici, este tânãrul care, în urmã cu doi ani, a încercat sã se sinucidã dupã ce si-a dat foc în fata unui bar din Pribesti, turnându-si un litru de diluant peste el. A povestit atunci cã greutãtile din familie l-au împins la un asemenea gest.

Tribunalul Vaslui a trimis dupã gratii doi tineri din Pribesti, judecati pentru omor calificat si tâlhãrie. Zilele trecute, judecãtorii au decis ca unul dintre cei doi criminali, Alexandru Gabriel Radovici, sã fie trimis dupã gratii 22 de ani. Complicele lui, Lucian Ionut Ciobanu, a fost condamnat la 16 ani si 8 luni de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 10 zile de la comunicare. De asemenea, cei doi criminali au fost obligati la plata a 20.000 de lei, daune materiale familei victimei si peste 800 de lei, cheltuieli judiciare cãtre stat. Dupã ce au bãut pânã au rãmas fãrã nici un ban în buzunar, Gabriel Alexandru Radovici si amicul lui, Lucian Ciobanu, s-au gândit de unde sã mai facã rost de bani. Si-au adus aminte de vecinul lor de 84 de ani, Stefan Sânica, om gospodar si care, dupã cum spun cei care-l cunosc, mai strângea câte un ban din pensie. Profitând de faptul cã Radovici este vecin cu octogenarul, cei doi au sãrit gardul comun si au intrat peste bãtrân în casã. L-au luat apoi la bãtaie si i-au cerut sã le spunã unde tine ascunsii banii. De fricã, bãtrânul le-a spus tot ce voiau sã stie si a sperat cã-si vor face milã de el si-l vor lãsa în viatã. Numai cã nu a fost asa. Dupã ce au luat cei 650 de lei gãsiti în casã, cei doi l-au strâns de gât pânã l-au omorât pentru a nu spune nimic politistilor. Dupã aceea au plecat linistiti la Iasi si au jucat toti banii la pãcãnele. Crima a fost descoperitã câteva ore mai târziu de cãtre nepotul victimei, un bãrbat din Iasi. Acesta a sunat la 112 si a anuntat cã si-a gãsit unchiul mort în casã. La fata locului au sosit echipajele de politie si criminalistii. Dupã primele cercetãri, au stabilit cã este vorba de o crimã si, în scurt timp, au reusit sã punã mâna si pe criminali. Cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore, apoi prezentanti în fata unui judecãtor de drepturi si libertãti cu propunere de arestare preventivã.

De la sinucigas, la criminal

În urmã cu aproximativ doi ani, Alexandru Gabriel Radovici a avut o tentativã esuatã de a-si pune capãt zilelor. A ales sã facã lucrul acesta într-un mod mai putin obisnuit. Si-a dat foc în fata unui bar din localitatea Pribesti, sãtul, spunea chiar el, de viata pe care o are. “Am muncit sase luni în Italia. Au fost sase luni foarte grele. Românii muncesc acolo dublu dacã nu triplu fatã de un italian si sunt rãsplãtiti cu nici jumãtate din salariul lui. Am pus cîtiva bãnuti deoparte, iar apoi m-am întors acasã. Pãrintii mei nu muncesc, iar majoritatea banilor pe care i-am cîstigat i-am dat în casã. În câteva sãptãmâni banii s-au cheltuit, iar de aici au început si scandalurile. Tata îmi reprosa tot timpul cã sunt mare, cã trebuie sã mã duc la muncã si, pe de o parte, îl întelegeam. Nu mi-a plãcut niciodatã sã stau acasã si sã zic <<dã-mi mamã sau dã-mi tatã un leu, cinci lei sã mã duc la magazin>>. Problema e cã nu aveam unde sã mã duc. Am încercat sã mã angajez, însã fãrã noroc. În urma unor certuri de genul acesta cu tata, am ales sã mã sinucid. Simteam cã mi s-a umplut paharul, nu mai suportam reprosurile.” Metoda aleasã de Alex pentru a-si pune capãt zilelor a fost una extremã. Tânãrul si-a turnat un litru de diluant pe el, dupã care si-a dat foc. “Îmi amintesc cu groazã de acele clipe. Au fost momente teribile. Tin minte cã dupã ce mi-am dat foc, am început sã alerg. Dacã nu alergam, poate acum nu mai eram. Fugind, vântul îmi bãtea din fatã si a împiedicat flãcãrile sã-mi ardã fata. Mai tin minte cã un prieten a iesit din bar si m-a acoperit cu o geacã. M-a întrebat ceva, iar de acolo si pânã a doua zi, când m-am trezit pe patul spitalului, nu-mi mai amintesc nimic”, povestea, la momentul tentativei de sinucidere, Alexandru Radovici.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.