spot_img
27.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Aproape de sfârsit: criminala Alinei Ciobanu îsi va afla pedeapsa finalã pe 4 iulie

- Advertisement -

JUDECATÃ… Cazul crimei de la Mangalia se apropie de final. Curtea de Apel Constanta a rãmas în pronuntare pentru data de 4 iulie. Atât familia Alinei Ciobanu, tânãra ucisã cu sânge rece de cea mai bunã prietenã, cât si autoarea crimei au contestat decizia Tribunalului Constanta, iar acum asteaptã decizia. Reprezentantul familiei victimei a explicat în instantã motivele pentru care se doreste o pedeaspã mai mare de 15 ani pentru Loredana Atãnãsoaie. „Modul si împrejurãrile de sãvârsire a infractiunii de omor imprimã acesteia un grad de pericol social deosebit de ridicat, superior celui inerent actiunii însãsi de ucidere a unei persoane si cã se impune aplicarea unei pedepse orientate spre limitele maxime. În aceste conditii, instanta fondului s-a oprit la o pedeapsã de doar 12 ani si 6 luni desi avea posibilitatea legalã de a aplica o pedeapsã de pânã la 13 ani si 4 luni”, explicã avocatul Florin Rãican.

Vã reamintim cã Tribunalul Constanta s-a pronuntat, la începutul lunii aprilie, în acest dosar. Loredana Atãnãsoaie a fost condamnatã la 12 ani si sase luni de închisoare pentru cã a omorât-o pe prietena ei, Alina Ciobanu. La aceastã pedeapsã s-au mai adãugat cîtiva ani pentru celelalte infractiuni comise: un an si sase luni pentru sãvârsirea infractiunii de furt calificat (n.r. a furat 2000 lei de pe cardul Alinei Ciobanu), trei ani pentru sãvârsirea infractiunii de efectuare de operatiuni financiare în mod fraudulos (n.r. a folosit cardul prietenei sale) si nouã luni pentru sãvârsirea infractiunii de acces ilegal la un sistem informatic (n.r. a vorbit cu iubitul Alinei de pe telefonul acesteia). Instanta a hotãrât sã contopeascã pedepsele enumerate mai sus, astfel cã Loredana Atãnãsoaie a fost condamnatã la 15 ani si trei luni de închisoare. „Contopeste pedepsele din prezenta cauzã si aplicã inculpatei pedeapsa cea mai grea a închisorii de 12 ani si sase luni la care adaugã o treime din totalul celorlalte, urmând ca inculpatei sã-i fie aplicatã în final pedeapsa rezultantã a închisorii de 15 ani si trei luni”, se aratã în hotãrârea Tribunalului Constanta.

„Sintagma „sânge rece”, folositã de instanta fondului, aratã cã inculpata a actionat fãrã emotivitate, fãrã milã, calculat si cu multã cruzime”

Atât familia Alinei Ciobanu, cât si autoarea crimei au contestat decizia tribunalului, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanta. Avocatul familiei victime, Florin Rãican, a arãtat motivele pentru care familia victimei doreste o pedeapsã mai mare de 15 ani: „Dupã ce a înjunghiat-o pe Alina, Loredana Atãnãsoaie a pus victimei mâna la gurã pentru a o împiedica sã mai facã zgomot si sã se zbatã, privind-o, practic, cum se stinge din viatã, ceea ce denotã un sânge rece neobisnuit, mai ales pentru o persoanã atât de tânãrã. Sânge rece a dovedit inculpata si prin modul în care a curãtat rapid locul faptei si a actionat în scopul debarasãrii de corpul neînsufletit, sustrãgând cardurile victimei pentru a face rost de bani de transport si chemând un taxi cu care s-a gândit initial sã plece la Vaslui pentru a duce cadavrul acolo. Sintagma „sânge rece”, folositã de instanta fondului, aratã cã inculpata a actionat fãrã emotivitate, fãrã milã, calculat si cu multã cruzime. De altfel, în concluziile Raportului de expertizã medico-legalã psihiatricã se aratã cã inculpata prezintã pericol social extrem de ridicat si structurã dizarmonicã de personalitate ce predispune la acte antisociale”, aratã Florin Rãican în expunerea de motive ce stau la baza apelului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.