-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

Aproape zece ani de închisoare pentru angajatul unui centru DGASPC care a abuzat beneficiarii!

- Advertisement -
IEFTIN… Angajatul Centrului pentru Persoane cu Dizabilități din comuna Deleni, acuzat de viol și purtare abuzivă, aproape un deceniu de închisoare cu executare

CONDAMNAT… Angajatul Centrului pentru Persoane cu Dizabilități din comuna Deleni, arestat, în 2022, pentru viol și purtare abuzivă și-a primit pedeapsa, în primă instanță. Magistrații Judecătoriei Vaslui l-au obligat pe Peti B. să execute 9 ani și 10 luni de închisoare în regim de detenție și l-au obligat să plătească daune materiale și morale victimelor în valoare de 22.000 de lei. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare. Despre abuzurile săvârșite de bărbatul de 61 de ani probabil nu s-ar fi aflat niciodată dacă un coleg de muncă nu lua atitudine. Acesta din urmă s-a speriat când a văzut că unul dintre beneficiarii centrului are ochii vineți și și-a înștiințat superiorii, care au sunat la 112. Oamenii legii au intrat pe fir, au stat de vorbă cu toți cei opt beneficiari ai centrului și așa au aflat că, pe lângă bătăi, vasluianul ar fi întreținut relații sexuale cu o femeie în vârstă 37 de ani, beneficiară a aceluiași centru pentru persoane cu dizabilități. Femeia ar fi fost violată în repetate rânduri, în decurs de cinci luni, și doar întâmplarea a făcut ca instituțiile statului să afle despre coșmarul prin care trece.

Unul dintre cele mai răsunătoare cazuri de viol în formă continuată și abuzuri din partea unui angajat al DGASPC au ajuns, zilele trecute, la final. Peti B., bărbatul de 61 de ani angajat pentru a avea grijă de semenii săi aflați în suferință, a lăsat deoparte ceea ce avea de făcut și s-a dedat violului și abuzurilor. A fost arestat și acum și-a primit și pedeapsa. Magistrații Judecătoriei Vaslui au decis condamnarea bărbatului la 9 ani și 10 luni de închisoare cu executare și l-au obligat să plătească 22.000 de lei, daune morale și materiale victimelor sale. În plus, acesta mai are de achitat și 1.950 de lei, celtuieli judiciare către stat. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare. Toată povestea a ieșit la iveală, mai mult din întâmplare, după ce un coleg de muncă al bărbatului a observat, în momentul preluării turei, că unul dintre beneficiarii centrului este vânăt la ochi. Acesta a sesizat conducerea instituției, care la rândul ei a anunțat poliția. Inițial, oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă. Stând de vorbă cu toți cei cazați în centrul respectiv, oamenii legii au aflat că Peti B. a bătut mai mulți beneficiari, nu doar unul. În plus, acesta ar fi comis o infracțiune și mai gravă, după ce timp de aprope jumătate de an ar fi întreținut relații sexuale cu o femeie cu dizabilități, în vârstă de 37 de ani, beneficiară a aceluiași centru. “Urmare a cercetărilor efectuate, a reieșit că bărbatul de 61 de ani ar fi întreținut în repetate rânduri, în perioada noiembrie 2021 – martie 2022, raporturi sexuale cu o femeie cu dizabilități, în vârstă de 37 de ani, instituționalizată în locuința protejată. În cauză, a fost dispusă extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol în formă continuată. La data de 13 aprilie 2022, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au luat măsura reținerii față de bărbatul de 61 de ani din Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de purtare abuzivă și viol. Judecătoria Vaslui a dispus ulterior arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile”, declara la acea vreme, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.