Arafat vrea să reprogrameze Sfintele Paști, vasluienii reacționează: “să respecte mai mult credința acestui neam”

REVOLTĂTOR… Raed Arafat a propus ca slujba de Înviere din acest an să fie devansată până la ora 22:00 sau să se reprogrameze pentru a doua zi. Vasluienii nici nu vor să mai audă de restricții la slujba de Înviere.

PROPUNERI ABERANTE… Prezent în studiourile postului de televiziune Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că slujba de Înviere din acest an se poate devansa până la ora 22:00 sau se poate reprograma pentru a doua zi, în așa fel încât toată lumea să respecte programul de ieșit din case, impus de autoritățile sanitare. Propunerea lui Raed Arafat a fost aspru criticată în mediul online, vasluienii propunându-i acestuia, în spirit de glumă, să-și serbeze și el ziua de naștere devansat cu câteva luni. “Românii sunt apreciați în toată lumea pentru ospitalitatea de care dau dovadă, dar sunt și momente când ar trebui să cerem, la rândul nostru, respectul pe care îl arătăm altora. Acest străin care s-a îndeplinit profesional în România ar trebui să respecte mai mult credința acestui neam”, a fost sfatul dat de un tânăr vasluian șefului DSU România.

Pe lângă Raed Arafat, și Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19, se gândește la restricții în noaptea de Înviere. Acesta a anunțat că organizarea slujbei de Înviere va depinde în acest an de “dinamica epidemiologică”. Cele două declarații vin în contextul în care Klaus Iohannis a afirmat, marți, că nu se are în vedere un lockdown de Paște. “Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei sunt îngrijorătoare. Tendința de creștere e evidentă și din toate părțile ni se spune că presiunea pe ATI este tot mai mare. Haideți să nu irosim ce am cîștigat până acum prin campania de vaccinare, campanie care merge foarte bine. Numărul de persoane vaccinate crește de la o zi la alta. Astfel, până în vară vom avea un nivel foarte bun. Dar până atunci trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal. Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, iar circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la orele 22. În final, un mesaj care este important pentru mulți. Pot să vă spun foarte clar că nu avem în vedere un lockdown de Paște”, a declarat șeful statului în cadrul conferinței de presă de marți.

Credincioșii nici nu vor să mai audă de restricții la slujba de Înviere

Declarațiile lui Raed Arafat, șeful DSU, și Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului de vaccinare, au stârnit un val de reacții privind amenințarea posibilă la sărbătorirea Sfintelor Paști. “E prea pe față această ticăloșie, iar noi trebuie să o oprim. De la începutul pandemiei și până azi nu s-a înregistrat niciun focar în rândul celor care merg la biserică, lăcașul de cult nu este o cauză a răspândirii acestei boli. Și atunci cui folosesc aceste măsuri restrictive în zilele de mare sărbătoare? Doar celor care nu au credință sau care cred în cu totul altceva în afară de Dumnezeu. Să ne rugăm pentru sufletele lor și să mergem la biserică pentru a sărbători, în Lumină, bucuria Învierii lui Hristos” a scris Loredana N. pe facebook. “Pe Arafat nu îl interesează slujba de Paște! Virusul ăsta umblă numai după ora 22 ? Dezămăgitoare poziția Patriarhiei! Tot respectul pentru preoții care vor respecta legile Bisericii!” a transmis și Liliana. “Să înțeleg și eu: un om, de altă religie, dispune cum să se desfășoare slujba de Paști și BOR ne spune să nu ne inflamăm? Și noi suntem de acord și ne supunem? Atunci ne-o merităm! Propun să mergem la Constanța pentru Slujba de Înviere!” a scris Sara, cu referire la faptul că Arhiepiscopia Tomisului a fost singura, până la această oră, care a anunțat că va organiza slujba de Înviere la timpul ei, indiferent de consecințe.
29 COMENTARII

 1. Sa pastram ce ne-au lasat stramosii nostrii, obiceiuri, traditii, credinta, respect, bun simt, etc, dar sa fim mai responsabili, sa dam dovada de maturitate.
  Dumnezeu exista prin noi insine, prin starea noastra de spirit, intelepciune, rabdare, credinta, respect fata de noi insine si fata de semenii nostrii. Toti suntem ai lui Dumnezeu, indiferent de religie, trebuie doar sa avem credinta si rabdare.
  Doamne-ajuta!

 2. Mă da proști mai suntem. Una, două “ne ducem după fentă”. Lasati-l sa vb, pe Calafat ăsta. Ăștia gălbiori, fac in fiecare zi câte o prostie demnă de anonimat, și noi in fiecare zi îi facem vizibili, prin reacție.

 3. Și ziua nu se ia virusul, sau numai noaptea? Evreul vrea sa nu mai fie slujba de Paști deloc, asta este treaba. Și pochii tac ca fraierii.

  • Și ce pot face pochii tai? Dacă e lege sa nu se tina slujba,atunci sa nu se tina….la fel ca anul trecut! A murit cineva dacă nu a fost slujba de inviere? E frustrant ca astea sunt obiceiurile noastre creștine dar dacă va fi nevoie poate sa nu se tina! E mai importanta sănătate! Iar oamenii ,vor sa dea motive conducerii de prelungire a restricțiilor! Slujba de Inviere ar fi unul din cele mai bune motive! Voi va luați după preoți, care sunt niște manipulatori? Lor le scade profitul în buzunare și “mână turma” în interesul lor!

    • Sunt mai vasluian ca tine! Dar nu sunt manipulat ca tine! Oare esti chiar atat de orb! Traim vremuri grele ,la nivel mondial, nu numai în România iar voi vreți adunari! Bravo! Cap este ….minte ce mai trebuie! Ar fi bine sa intram în stare de urgenta iar numai sa scăpăm cat de cat de virusul asta! Asa ca ….va meritați soarta si nu va mai mirați ca rade lumea de voi! Sa nu crezi ca ,vai,devii un sfânt ori gata…ti ai ispășit păcatele mergând cu ipocrizie la biserica și pozând în credinciosi!

   • Nu e vorba neapărat de slujba de Înviere, ci de tradițiile unui popor, de care arabul asta își bate joc, la ordinele stăpânilor lui sataniști! N-are decât sa se ducă la el, în Palestina și sa le spună ălora sa nu tina Ramadamul; sunt curios cate minute ar mai trai dupa aia… 😀

   • Dar virusul se ia la munte unde stau la coada 3 ore la pârtie sau la vinul fiert, la metrou, la plaja, și mai unde. Ce crezi ca la biserica este singura sursa? De ce nu interzice sirianul și concediile ai altele. Îți place mai lache ca ești împotriva bisericii. Tu nu vezi ca se profita de către arahatii ăștia sainlature credință ortodoxă? Sau ești eretic și tu.

    • Așa Maria fii rea! Să i se taie capul,nu? Așa v-a învățat Iisus…pe ei pe mama lor!!! Băi fraierilor,pochii au doar interes,îi doare fix in sutană de Dumnezeul vostru,pentru ei profitul e baza!!!! Dacă sunteți mulți și proști și băgați bani pentru rata la Mercedes…e foarte bine!:))))

     • Vio….ai respectul meu! Sunt ortodox,sunt credincios, dar dacă ar fi sa aleg între sănătate și mersul la slujbe stii ce as alege! Credinta o ai în suflet! Iar turma merge și face buzunarul gros popilor! De fapt m au convins popii de când cu Onila! Maria spune ca e credincioasa ca merge la biserica și pupa poala si mana popii…..dar de fapt no comment! Asa trăiesc mafiotii de popi! Si încă ceva : episcopul Ignacio,tot respectul pentru el, dacă a facut Covid de ce nu s a rugat la Dumnezeu în episcopie si a mers la Spitalul covid din Barlad? De ce? Ne meritam soarta cu asa ” credinciosi”! Bravo!

    • Maria….sa te injur? Nu! M as coborât la nivelul tău de cultura și nu vreau! Lache este fiica mamei tale ,ipocrita ce esti! N ai decât sa mergi sa pupi tot ce vrei la popi dar ai bună simt și respectă ” lache ” ce esti adică, mai pe limba ta de credincioasa ,ai cei 7 ani de acasă și nu jigni pe nimeni ce își spune părerea ca altfel te trezești injurata de nu te cureți cu toată apa din Prut!

  • Pochii nu tac; se pare, însa, ca pe Daniel îl au cu ceva greu la mana, de se tot baga, ca struțul, cu capul în pământ și face sluj în fata lui Iohannis și când ii taie banii, și când interzice slujbele. Ori l-au plătit… împărătește… Deși nu prea vad cu cat ar fi putut sa-l plătească, ținând cont ca nici el nu mai știe cate afaceri păstorește, în numele bisericii, “perla coroanei” fiind complexurile comerciale mamut “Iulius Mall”, din toate orașele importante ale tarii. L-or fi amenințat ca i le închid? 😀

  • Cum iese rasismul din voi…evreul e de vină, este? Așa ai înțeles tu ca este creștinește, să hulesti alți oameni care nu sunt ca tine? Maria fată ai trăit degeaba! Nu esti nici creștină, nuci om nu stii sa fii.

    • Te doare adevarul credincioasa păcii….tu cea care insulti? Asa va invata popii voștri? Nu te mai erija în credincioasa ca degeaba mergi la biserica…..poate doar la o mica șuetă…barfa ca între credincioase! Bravo !

    • Nu Mărioara fată, nu sunt nici pocait, nici de nicio rasă de credincios. Naivă ești tu,drăguță. :)))) De ce consideri tu ca sunt nenorociți pocaitii, musulmanii? Din limitare! Din îndoctrinare. Sper sa ajungi in Rai și eu să nu fiu acolo!:)))

   • Bai Vio, de ce eu, care spun ca Arafat nu are dreptul sa facă ordine în curtea Bisericii, sunt considerat rasist, iar deputatul evreu Vexler, care îl numește pe Valeriu Gafencu “criminal de război” e privit cu admirație de către cei ca tine?

    • Nici in om care urăște în numele așa zisei credinte,oricare ar fi ea,nu are admirația mea! Eu admir o mamă care își crește copiii singură și îi crește frumos,un adolescent card alege învățătura nu drogurile,un om care e Bun nu pentru că îi spune popa sau o carte scrisă acum mii de ani de alți oameni ci pentru că așa îi dictează bunul simț, să fie bun! Dacă urăști în numele credinței …nu crezi!

LĂSAȚI UN MESAJ