spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

ARC PESTE TIMP: Promotia ’73 a Liceului Nr. 2 Vaslui, reuniune la 50 de ani de la finalizarea studiilor | FOTO

- Advertisement -

DIN NOU ÎN BÃNCI… Momente emotionante vineri, 16 iunie, la Colegiul Economic „Anghel Ruginã”. Promotia 1973 a fostului Liceu Nr. 2 Vaslui s-a reunit la 50 ani de la finalizarea studiilor. Clopotelul a sunat la ora 10:00 si nimeni nu a întârziat. Au fost prezenti aproape 50 de fosti elevi si trei profesori – Tereza Gerea (prof. de chimie), Ecaterina Nicolae (prof. de rusã) si Gheorghe Constantin (prof. de sport). Dacãlii au primit din partea fostilor elevi câte o diplomã de excelentã, flori si un cadou. Apoi, rând pe rând, fiecare absolvent al promotiei ’73 a luat cuvântul si a împãrtãsit cu fostii colegi realizãrile din ultimii ani. La finalul întâlnirii, acestia au fãcut o pozã de grup în fata liceului, iar apoi au mers la Cimitirul Eternitatea, unde preotul Vasile Pârcãlabu a sãvârsit o slujbã în memoria profesorilor si colegilor care au trecut la cele vesnice. Reuniunea s-a încheiat la un restaurant din Parcul Copou, acolo unde fostii liceeni s-au relaxat si au depãnat amintiri.

Organizatorii reuniunii au fost Mihai Bumbu si Viorica Cosailã. Ei i-au sunat pe toti colegii, au ales data la care pot fi prezenti cei mai multi dintre absolventii promotiei 1973 si au pus la punct toate detaliile revederii. „Am organizat acest eveniment cu toatã inima deschisã care poate exista într-un om. Multi dintre noi suntem la pensie, altii mai lucreazã încã. Sunt medici, procurori, avocati, ingineri, proiectanti, profesionisti care au contribuit la bunãstarea României. Acum nu ni se mai oferã nimic si atunci trebuie sã ne oferim noi anumite bucurii. Aceastã reuniune este o bucurie pentru toti. Cine crede cã perioada comunismului a fost un fiasco din toate punctele de vedere, nu e adevãrat. Atunci oamenii terminau o scoalã, primeau repartiti, un loc de muncã, o locuintã. Tineretul din ziua de azi nu este educat în spiritul în care am fost noi educati. Generatia noastrã se poate lãuda cã a fãcut o scoalã adevãratã, cu simt de rãspundere, în sensul cã am reusit sã asimilãm toate informatiile importante din disciplinele care îl poate ajuta spiritual pe un om. Asa se explicã si de ce am reusit sã pãstrãm aceastã legãturã si sã ne reîntâlnim la fiecare cinci ani. Anul acesta împlinim 50 ani de la finalizarea liceului si mã bucur cã au reusit sã vinã multi dintre fostii nostri colegi”, a declarat Mihai Bumbu.

Absolventii promotiei ’73, emotionati sã se revadã la 50 ani de la finalizarea liceului

La reuniune au participat inclusiv cei care s-au stabilit în alte judete din tarã, unele chiar foarte departe de Vaslui. „Emotii” a fost cuvântul pe care l-au folosit cu totii, pentru cã le-a descris cel mai bine starea. „Suntem foarte emotionati, nu ne vine sã credem cã au trecut asa de multi ani. Ne uitãm în oglindã, vedem o carcasã care s-a schimbat, dar sufletul nostru este tânãr. Datoritã domnului Mihai Bumbu, noi ne-am întâlnit din cinci în cinci ani. Eu am fost cam la toate întâlnirile. Ne bucurãm foarte mult cã existã cineva care a organizat pentru cã eu mai am cunostinte, vecini, care nu se pot lãuda cu asa ceva. Uitati cã, deja îmi dau lacrimile. Le doresc tuturor sã fie sãnãtosi si sã ne mai revedem si în viitor”, a spus Veronica Toro, venitã la reuniune tocmai din Brasov. „Sunt emotionatã asemenea unui copil în clasa I, poate chiar mai emotionatã pentru cã sunt colegi pe care nu i-am mai întâlnit de 50 ani. Îi multumesc bunului Dumnezeu pentru cã m-a ajutat sã ajung la aceastã frumoasã vârstã si mi-a oferit aceastã posibilitate de a ne reîntâlni”, a spus Lenuta Buta (cãsãtoritã Soare). „Emotii. Acesta cred cã e cuvântul care ne descrie cel mai bine stãrile. Am fost la toate întâlnirile de pânã acum, dar la fiecare m-am simtit emotionatã. Aici ne-am petrecut adolescenta, aici avem amintiri si revenim cu drag ori de câte ori suntem chemati”, a spus Lucia Enache.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Felicitari! Multa sanatate si la cat mai multe revederi! Felicitari d-lui Bumbu si profesorilor care au participat! Tot ce a declarat dl. Bumbu este adevarat nu este aroganta. Tinerii din ziua de azi se gandesc mai mult sa plece in strainatate nu la ce ar putea face pentru tara noastra.

    • De fapt e nostalgia dupa tinerete, dar putini recunosc asta. Cine VREA sa faca carte, face si acum. Cine NU voia sa faca, nu facea nici atunci. Nu are nicio legatura cu sistemul politic. Nu e ca si cum in urma cu 50 sau 100 de ani la noi se facea carte si in restul lumii nu. Asta e evolutia omului peste tot si nu ne putem impotrivi oricat am plange ca babele la groapa.

    • Nu înțeleg,care comuniști? Persista tembelismul și rahatul pe care-l porți între urechi.Idioți analfabeți.Au muncit pe brânci Comuniștii ăștia.Măcar nu au cules căpșuni s-au șters la cur babe ori mutat Caramida prin Anglia ,Italia și Spania….Asta dacă nundati la tâmpla oamenilor sa le furați bunurile prin Germania.Rahati ordinari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.