14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

Arcăleanu, du-te acasă! Ești un președinte de nota 2!

PENIBIL… Marius Arcăleanu s-a făcut din nou de râs la concursul pentru șefia CJAS, acesta a obținut doar 2,84!

EȘEC… Marius Arcăleanu a ratat o nouă încercare de a fi președinte cu acte în regulă la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui. De data aceasta a eșuat lamentabil, obținând un rezultat rușinos la proba scrisă. Deși Arcăleanu este de aproape doi ani președinte interimar al CJAS, acesta nu a reușit să obțină decât nota 2,84 la test. Câți ani ar trebui să mai treacă, pentru ca acesta să ia o notă rezonabilă la examen ?! Poate ar fi timpul ca Marius Arcăleanu să se ducă acasă, să își dea demisia de onoare. Ne amintim că, în loc să se pregătească temeinic pentru examen, acesta rupea ușa la partid și ținea conferințe de presă în timpul programului de lucru, cu alte teme decât cele legate de CJAS.

Concursul, desfășurat în data de 10 septembrie, a fost al patrulea organizat de CNAS în acest an, după ce la primele trei examene doar 20 directori au obținut notă de trecere. Noul concurs a vizat ocuparea tuturor posturilor de conducere, din cadrul caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS, care nu au fost ocupate până în prezent, astfel că vineri, pentru proba scrisă, s-au înscris 24 de candidați din județele: Giurgiu, Bacău, Teleorman, Vrancea, Timiș, Neamț, Ilfov, Buzău, Galați, Suceava, Mureș, Argeș, Hunedoara, Prahova și Vaslui. Dintre cei 24 de candidați înscriși, 11 au absentat, iar ceilalți 13 au fost respinși. Potrivit surselor noastre, județul Vaslui a avut un singur candidat la acest concurs, în persoana actualului director interimar, Marius Arcăleanu. La finalul probei, acesta a fost notat cu 2,84, insuficient pentru a-și vedea visul cu ochii, acela de a conduce în calitate de director “plin”, cu concursul luat, CAS Vaslui.

În regres față de celelalte concursuri

Nu e prima dată când Marius Arcăleanu încearcă să treacă de concursul organizat de CNAS. În luna mai a acestui an, acesta a participat la o altă probă scrisă, atunci fiind notat cu 4, 56. Iată că în loc să se pună cu burta pe carte și să obțină un punctaj mai bun, Arcăleanu a regresat în ultimele luni, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă e persoana potrivită pentru a conduce o instituție atât de importantă precum Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui. Rușinea de a ocupa o funcție pentru care nu are pregătirea necesară e însă de scurtă durată și dispare la finalul lunii, când salariul de peste 12.000 lei este virat în contul personal.

“Un concurs organizat în spiritul și litera legii”

Casa Națională de Asigurări de Sănătate este, practic, cea mai bogată instituție din domeniul sănătății, iar casele județene au de gestionat un buget uriaș: aproximativ 45 de miliarde de lei, echivalentul a aproape 10 miliarde de euro, în acest an. Fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, numit în funcție de Guvern la începutul acestui an, la propunerea fostului ministru Vlad Voiculescu, explica faptul că CNAS nu are niciun contract cu niciun furnizor de servicii medicale, toate contractele fiind încheiate între casele județene și furnizori. “La nivelul caselor județene sunt gestionate, de facto, resursele Casei de Asigurări de Sănătate. De aceea trebuie să ne asigurăm că managementul lor este eficient”, declara Adrian Gheorghe. Președintele CNAS adăuga că concursurile de la Casă pentru ocuparea posturilor de directori generali vor fi organizate în “litera și spiritul legii”, ținând să sublinieze că “am primit asigurări de la reprezentanții tuturor partidelor din coaliție că se dorește ca acest concurs să fie transparent și obiectiv”. “Nu am primit direct sau indirect niciun fel de aluzie sau presiune după anunțarea acestor concursuri”, sublinia Adrian Gheorghe. Acesta nu a apucat să facă prea mulți purici la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, fiind demis zilele trecute, după ce USR PLUS a decis să părăsească guvernarea.

Marius Arcăleanu, avere impresionantă cu venituri modeste !

DUBIOS… Marius Arcăleanu are mari probleme de integritate. În declarația sa de avere sunt mari neconcordanțe. Într-un timp relativ scurt, acesta a reușit să își achiziționeze un bloc de locuințe de două etaje, un apartament în București și două terenuri în zone rezidențiale, pe raza localităților Muntenii de Jos și Muntenii de Sus. La capitolul venituri nu sunt însă trecute sume consistente de bani pe care acesta le-ar fi câștigat pentru a-și permite asemenea achiziții. Mult timp a trăit din indemnizația de consilier local și, o perioadă, din salariul de la o firmă privată, care nu depășea suma de 3000 de lei net. Nici la capitolul datorii nu figurează vreo sumă care să-i justifice averea, apare doar creditul refinanțat de mai multe ori, când și-a cumpărat primul său apartament. În declarația de avere mai apar și alte inadvertențe pe care acesta le tot modifică de la un an la altul.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

15 COMENTARII

 1. Boschetule te-ai întrebat din toți candidații care au dat cați au și trecut acest test? Tu nu ești in stare sa te urci singur în mașină dar îți place să mânanci căcat de alții lasă că se duce vremea lu Tătaru apoi ai sa spui și tu la DNA cum ai întrat la Antibiotice și cât ai încasat fără sa miști un pai. P. S tăieti unghiile de la picioare ca vine iarna și ți se rup șosetele, Flavius multă sănătate îți doresc, poate într-o zi te vei trezi și tu și vei pleca de langa acest infect

 2. Cioace pentru fraieri, ca e de la ala, ca e de la ălalalt politicienii sunt toți o apa si un pământ, mincinoși, escroci si mai ales nehaliți.
  Sa dea examene toți ar trebui sa plece, circurile astea sunt doar de propaganda sa para ca unii ar fi mai breji dar nu-s nici unii nici mai deștepți si nici mai cinstiți

 3. Sa-l pis în cur pe fatalaul de Arcaleanu si pe toti hotii din conducerea acestui oraș și județ de cacat.Vasluiul este luat drept prostul moldovei și mai grav, a României.Daca animalele astea care își iau salariul din bani publici renunțați la el aveam si autostrada facuta.Dar ei si-au facut vile si au conturi în banca si masini.Rapanosilor mai sunteti si credinciosi cu crucea la oglinda mașinii.

 4. Iar ai început elefatule? Dar ia spune tu cât încaseze de la Iași? Nu a reușit Tătaru sa îl dea afara și gata începeți sa aruncați cu nămol? Gras infect

  • Conteaza în ce tabara? Conteaza foarte mult aceasta nota excelenta 2! 2 este 2 și nu cred ca o persoana poate ocupa funcția de președinte cu nota 2 indiferent de ” tabara ” politica! Arcaleanu este……pe capatuiala! Felicitări pentru nota 2 ! Merita intradevar!

   • Crezi ca pentru pentru oroare si demnitate conteaza adevaryul? El este un vajnic sustinator al penalilor, pentru ca si el a fost cercatat penal recuperat de o gasca care isi promoveaza interesele personale in detrimentul celor ale PNL!

     • LOOOOOOOL salariul de peste 12.000 lei este virat în contul personal.

      PĂI: pt banii ăștia aș veni și dacă aș lua nota 1 cu foaia goală!! Vreau facultate de șef și politician! GATA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here