spot_img
18.5 C
Vaslui
17-iun.-2024
spot_img

Ard miriștile, însă iresponsabilii care dau foc la vegetație sau la gunoaie par de negăsit!

- Advertisement -

DEMERSURI… Zadarnic lansează pompierii vasluieni o mulțime de apeluri către populație, de a renunța la incendierea miriștilor sau de a da foc pentru arderea gunoiului, fără a asigura supravegherea flăcărilor, căci mulți nu iau în seamă aceste avertismente. Pe raza comunei Tătărăni, de pildă, pompierii hușeni au intervenit de curând la un  asemenea incendiu izbucnit la o groapă de gunoi. Focul s-a extins până la o cultură de floarea soarelui. Un consilier local a cerut ca autorii să fie identificați, căci au fost mai multe probleme în comună, rămase, la fel, cu „autori neidentificați”.

„Există inconștienți printre noi care din prostie, intenționat sau nu, puși de alții, dau foc aiurea la terenuri cultivate sau miriște, la gunoaie pe care tot ei le depozitează în gropi ilegale sub îngăduință autorităților. Rușine. Solicit primarului să facă public PV întocmit în urma sesizării la 112 de sâmbătă, 12 august 2023 și a intervenției unității de pompieri”, a fost reacția unui consilier al comunei Tătărăni, Cătălin Dascălu, cel care a atașat și câteva imagini, pentru susținerea apelului său public. Au fost localnici care l-au îndemnat pe edil să sune direct la Poliție, că ar fi mai util decât să solicite primarul în această chestiune. În replică, edilul a revenit cu precizări care arată că s-au cam înmulțit în ultima vreme „autorii necunoscuți”, care fac tot felul de isprăvi pe raza comunei Tătărăni. „ Procesul verbal este la primar, groapa de gunoi este cunoscută de dumnealui, la Mediu se știe de groapă sau de incendiu? Nu, zic eu. (…) Este vorba de A.N . (autori necunoscuți) protejați, probabil. Tot „AN” au fost și în Valea Seacă în urmă cu vreo 1 – 2 ani, pe care, se pare, camerele de înregistrare de acolo îi ,,cunoșteau”. Așa poate fi și aici (…)”, a replicat consilierul.

“Este interzisă arderea miriștilor. De asemenea, este interzisă incendierea plaftormelor de gunoi”

ISU Vaslui readuce la cunoștința cetățenilor regulile care trebuie obligatoriu respectate. “Este interzisă arderea miriștilor, a vegetației lemnoase și ierboase, mai ales în perioadele de caniculă sau secetă prelungită, indiferent de destinația terenului și de deținător, inclusiv de pe terenurile limitrofe căilor de comunicație. Trebuie restricționată efectuarea, în anumite intervale din timpul zilei, a unor lucrări care creează condiții favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanțe volatile sau supraîncălzirii excesive, dar și asigurarea și verificarea zilnică a rezervelor de apă pentru incendiu, în special a celor din administrarea autorităților locale. O altă regulă este aceea că, în cazul incendiilor produse la păduri, plantații, culturi agricole, miriști, pășuni și fânețe, persoanele aflate în apropiere au obligația să anunțe la serviciul 112 evenimentul. Cei care sunt identificați ca autori ai acestor incendii vor suporta consecințele legale”, au transmis reprezentanții ISU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Nu ard de la oameni idiotilor, e de la incalzirea globala, asta e de vina. Stop incalzirii globale, nu mai mancati, nu va mai cacati, nu mai poluati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.