-7.2 C
Vaslui
08-feb.-2023

Arderea Coranului în capitala Suediei a stârnit furia musulmanilor: „Act inacceptabil şi odios“

- Advertisement -

Extremistul Rasmus Paludan, un avocat danez care are şi naţionalitate suedeză, a dat foc sâmbătă unui exemplar din cartea sfântă a musulmanilor în faţa ambasadei Turciei din Stockholm, unde a prezentat şi un desen care conţinea ironii cu caracter sexual la adresa profetului Mahomed.

Paludan a transmis evenimentul, care a durat în jur de o oră, în direct pe reţele sociale, pledând pentru dreptul său la liberă exprimare, atacându-l pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi politica suedeză referitoare la migraţie.

„Este o dovadă în plus a nivelului alarmant la care a ajuns islamofobia, ura, intoleranţa şi xenofobia„, a transmis la rândul său într-un comunicat Organizaţia de Cooperare Islamică (OCI), cu sediul în Arabia Saudită şi din care fac parte 57 de ţări. OCI cer guvernului suedez „să ia măsurile necesare împotriva autorilor acestui delict de ură”, şi comunităţii internaţionale „să-şi intensifice eforturile în lupta împotriva islamofobiei„…https://adevarul.ro/stiri-externe/in-lume/arderea-coranului-in-capitala-suediei-a-starnit-2236419.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.