2.6 C
Vaslui
31-ian.-2023

Are 9 ani, o gaurã în inimã, dar se luptã sã trãiascã. Fetita are nevoie urgent de operatie (FOTO)

- Advertisement -

APEL …Cristina are numai 9 ani, dar îndurã în fiecare zi dureri abdominale inimaginabile, stãri prelungite de obosealã cronicã si senzatii permanente de vomã. Fetita trãieste de când se stie cu o gaurã în inimã, iar starea sa generalã este din ce în ce mai gravã. Medicii spun cã nu va supravietui fãrã o interventie chirurgicalã pe cord. Operatia salvatoare costã însã 16.000 de euro, bani pe care familia modestã din care provine nu are cum sã îi obtinã.

Micuta s-a nãscut cu o malformatie cardiacã ce s-a agravat în timp. Pânã în urmã cu aproximativ doi ani, Cristina a dus o viatã aproape normalã. Obosea întotdeauna mai repede decât prietenii ei de la scoalã, dar se obisnuise cu asta si reusea sã se bucure de copilãrie. Din acel moment însã, boala a început sã devinã agresivã, iar micuta a ajuns de multe ori la U.P.U. din cauza stãrii generale de rãu. Urmau perioade de ameliorare temporarã, pânã când medicii i-au anuntat familia cã este nevoie urgent de interventie chirurgicalã. „La un an si douã luni, dupã o simplã rãcealã, am aflat cã fetita mea are o gaurã în inimã. A fost un soc pentru mine. Rãcea extrem de des, nu putea sã respire, dar pentru cã era prea micã nu putea fi operatã. 7 ani am reusit sã tinem boala sub control prin tratament medicamentos, cu toate cã am fost de nenumãrate ori prin spitale în toatã aceastã perioadã. Dupã internare se simtea întotdeauna mai bine. Când revenea la scoalã nu avea însã voie sã facã niciun efort, ceea ce o priva de fiecare datã de cea mai mare plãcere a unui copil la aceastã vârstã- jocul. În ultimele douã luni, starea copilului meu s-a agravat. Medicii au constatat cã i-au fost afectate si alte organe, iar singura solutie este operatia pe cord”, ne-a povestit Mihaela Milea, mama Cristinei. Mihaela a lucrat timp de 8 ani de zile la un cãmin de bãtrâni. A fost însã nevoitã sã renunte la job în momentul în care starea de sãnãtate a Cristinei s-a agravat. „Am fost nevoitã sã-mi las serviciul si sã merg cu ea din spital în spital. Iar când situatia s-a agravat si nu a mai putut merge nici la scoalã a trebuit sã mã ocup non-stop de ea. E foarte greu si din punct de vedere financiar. Sunt mamã singurã si mai am încã trei copii de care mã îngrijesc fãrã niciun alt ajutor. Dar ce îmi doresc cel mai tare pe lumea asta este sã se facã ea bine! As da orice sã o vãd sãnãtoasã!”, ne spune plângând mama fetitei de 9 ani.

Are nevoie de 16.000 de euro pentru a fi salvatã!

Din nefericire însã, Cristina Oglindã a contractat un virus gripal, ulterior o infectie care i-a afectat si cordul deja slãbit. În acest moment fetita este internatã la un spital privat din Turcia împreunã cu mama ei. A ajuns acolo cu ajutorul pãrintilor colegilor din scoala ei si al credinciosilor din Parohia „Sfintii 40 de Mucenici”, condusã de pãrintele Vanghele Adrian, care au contribuit cu diverse sume de bani, pentru a-i facilita accesul la un alt sistem medical. Preotul paroh a fãcut toate demersurile pentru ca fetita sã ajungã acolo. Dupã primele investigatii, doctorii au decis cã este nevoie urgent de operatie. Interventia chirurgicalã costã însã 16000 de euro. „Interventia ar ajuta-o sã ducã o viatã normalã si ar rezolva si problemele apãrute la celelalte organe. Desi operatia este vitalã pentru fetitã, costurile depãsesc în totalitate posibilitãtile financiare ale familiei. Suma pe care o detine din bunãvointa oamenilor din comunitate este insuficientã. Orice sumã viratã în conturile Asociatiei Salveazã o Inimã este o sansã la viatã pentru Cristina”, transmite Vlad Plãcintã, presedintele Asociatiei „Salveazã o inimã” din România.

Pentru donatii si sponsorizãri din partea companiilor accesati linkul:  https://salveazaoinima.ro/cristina-oglinda

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.