spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Arest la domiciliu pentru lotul politistilor corupti de la Husi!

- Advertisement -

NOROCOSI…Contestatia formulatã de politistii huseni arestati pentru luare de mitã si constituirea unui grup infractional organizat a avut, în sfârsit, rezultate. Curtea de Apel Iasi a admis contestatiile formulate de cei aflati în arest preventiv si au decis înlocuirea mãsurii privative de libertate cu cea a arestului la domiciliu. Decizia este definitivã. Astfel, lotul celor 8 politisti de la Politia Husi si unul de la Politia de Frontierã care au pus în practicã o schemã incredibilã prin care au reusit, vreme de câteva luni, sã jecmãneascã soferii pe traseul dintre Husi si Vama Albita, scapã, în sfârsit, de arestul preventiv.

În sfârsit, lotul politistilor huseni acuzati de fapte de coruptie, scapã de mãsura arestului preventiv. Curtea de Apel Iasi a decis înlocuirea mãsurii privative de libertate cu cea a arestului la domicliu, iar decizia este definitivã. Pe perioada mãsurii mai usoare privative de libertate, politistii sunt obligati sã se prezinte în fata organului de urmãrire penalã, a judecãtorului de drepturi si libertãti, a judecãtorului de camerã preliminarã sau a instantei de judecatã, ori de câte ori sunt chemati, sã nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, între ei si nici cu coinculpatii, martorii ce au fost sau vor fi audiati din prezenta cauzã. Instanta atrage atentia inculpatilor cã, în caz de încãlcare cu rea-credintã a mãsurii de a nu pãrãsi imobilul în care s-a impus mãsura arestului la domiciliu sau a obligatiilor care le revin, ori în cazul în care existã suspiciunea rezonabilã cã au sãvârsit cu intentie o nouã infractiune pentru care s-a dispus punerea în miscare a actiunii penale împotriva lor, mãsura arestului la domiciliu poate fi înlocuitã cu mãsura arestãrii preventive, în conditiile prevãzute de lege. Anchetatorii i-au acuzat pe toti cei 9 politisti cã au pus la cale o schemã incredibilã, prin care fortau soferii sã comitã încãlcãri ale codului rutier, ca, apoi, rapid, sã îi opreascã si sã le pretindã spagã, ca sã nu le ia permisul. Doi complici, care erau pusi sã circule pe portiunea de drum cu douã vehicule, trebuiau sã circule în asa fel încât sã irite soferii din spate, fortîndu-i sã încalce regulile rutiere. Depãsirea pe linie continuã era, de regulã, abaterea cel mai des întâlnitã. Ca de nicãieri apãreau si politistii, care, dupã o discutie cu subânteles cu conducãtorul auto în cauzã, îi pretindeau mitã, ca sã nu îi ia permisul. Luau de la fiecare astfel de caz între 100 si 1.500 de lei spagã, iar sumele adunate în toate aceste luni nu sunt deloc de neglijat. Ofiterii „Anticoruptie” i-au urmãrit pas cu pas de la momentul telefonului care i-a denuntat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Greseala fatala a instantei. Nu trebuiau plasati in areat la domiciliu. Trebuia sa ramamana la puscarie pana la epuizarea pedepsei. Niste jeguri ordinare, mai ales umflatul de Roman și avortonul de Kuniac, care, pe langa șpaga, țineau calea la toate femeile si fetele. Rapanosii. De asta umbla Roman cu ochii mov, de la pumnii soților femeilor care erau hartuite de acest libidinos. Oricum, acum sunt vedete cu facultate. La multi ani!!

  2. Ce simplu ,asa rapid inlocuire. De parca nu ar fi facut nimic grav ce sa mai spunem. Nu ne arata decat ca putem lua spaga in voie ca nu pateste nimeni nimic. Halal politie, tot inainte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.