spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Arestări şi răniţi într-un protest de amploare la Belgrad

- Advertisement -

Aproape 10.000 de persoane, potrivit poliţiei, s-au adunat duminică în centrul Belgradului, sub stricta supraveghere a poliţiei, pentru a protesta împotriva arestării lui Ratko Mladic joi, după 16 ani de căutare, scrie Agerpres.

Peste 30 de persoane au fost rănite şi 110 au fost arestate, între care 37 de minori, duminică seara, la Belgrad, în uma confruntărilor dintre protestatari şi poliţie, la finalul unei manifestaţii în favoarea lui Ratko Mladici, a anunţat ministrul sârb de Interne, Iviţa Dacici, relatează AFP, citat de Mediafax.

Manifestanţii, care au răspuns la apelul Partidului radical sârb (ultranaţionalist) au arborat tricouri cu chipul fostului lider militar al sârbilor din Bosnia şi cu mesasjul ‘Mladic, un erou sârb’. De asemenea, unii dintre protestatari agitau un mare drapel alb cu chipul lui Ratko Mladic.

Manifestaţia s-a desfăşurat în faţa sediului Parlamentului sârb. ‘Regret cu adevărat că nu este mai multă lume. Când generalii croaţi au fost condamnaţi la Haga, toată Croaţia era în stradă şi uitaţi-vă aici. Asta este trădare!’, a declarat un sârb de 59 de ani, venit dintr-o suburbie muncitorească a Belgradului, referindu-se la cei 30.000 de oameni care au participat la protestele din Croaţia de la jumătatea lunii aprilie după un verdict al Tribunalului Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie care condamna doi foşti generali croaţi la pedepse grele de închisoare.

Poliţia şi Jandarmeria au fost desăşurate în forţă la Belgrad, în condiţiile în care autorităţile au încercat să evite cu orice preţ o escaladare a situaţiei din partea grupurilor extremiste.

romanialibera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

194 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.