9.2 C
Vaslui
27-mart.-2023

Arestat preventiv pentru că și-a bătut nevasta și a încălcat ordinul de restricție!

- Advertisement -
ZIUA 13… Un bârlădean de 55 de ani a crezut că ordinul de restricție este un fel de „fata morgana” și l-a ignorat, altoindu-și concubina de-a intrat în spital! Acum a intrat și el… la răcoare!

SĂLBATIC… Un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Bârlad, Petrache Duca, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, violență în familie și amenințare, a fost arestat preventiv! Individul își bate soția frecvent și nu a luat în considerare ordinul de protecție, și de multe ori a fost iertat de consoarta sa. Dar acum femeia a fost bătută cu sălbăticie și a ajuns pe patul de spital! Nu l-a mai iertat și astfel Petrache Duca a ajuns și el acolo unde trebuie educat: la pușcărie!

O femeie în vârstă de 43 de ani, din Bârlad, a sunat pe 12 martie la 112, disperată, anunțând că bărbatul ei a încălcat măsurile dispuse împotriva sa prin ordinul de protecție. Echipajul de poliție deplasat la fața locului, în temeiul sesizării, l-a prins în flagrant pe bărbat la locuința concubinei și a stabilit că acesta ar fi amenințat-o și agresat-o pe concubina sa. Din verificările efectuate a reieșit că, la data de 03.03.2023, Judecătoria Bârlad a emis față de bărbatul de 55 de ani un ordin de protecție, pe o perioadă de 6 luni, prin care acesta era obligat să păstreze o distanță de 100 de metri față de aceasta și față de domiciliul acesteia, totodată fiind dispusă și evacuarea acestuia din locuință. În urma agresiunilor de acum două zile, victima a suferit leziuni ce necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, conform raportului preliminar de expertiză emis de către medicii legiști. „În baza probatoriului administrat, la data de 13 martie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică Bârlad l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Ieri, 13 martie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad și a dispus 30 de zile de arest preventiv. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță.

Poliția reamintește că emiterea unui ordin de protecție provizoriu presupune, pentru o perioadă de 5 zile, impunerea uneia ori mai multor obligații sau interdicții față de agresor, după cum urmează: evacuarea temporară a agresorului din locuința comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate; reintegrarea victimei și, după caz, a copiilor în locuința comună; obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de membrii familiei acesteia, față de reședința, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate; obligarea agresorului de a preda poliției armele deținute.

Încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.