spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Argint european la geografie, obținut de un codrenist din Bârlad! (FOTO)

- Advertisement -
REUȘITĂ… Cosmin Ioan Dulgheru, elev al Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, a obținut medalia de argint la Olimpiada Europeană de Geografie 2023.

CODRENIST DE ARGINT… Cosmin Dulgheru este elevul din Bârlad, care și-a dus pasiunea către perfomanță. De mic copil a dezvoltat o pasiune pentru geografie, care anul acesta s-a materializat în câștigarea unei medalii de argint în cadrul Olimpiadei Europene de Geografie (EGEO 2023). Cosmin este mândru de reușita sa și le este recunoscător atât parinților, cât și profesoarei de geografie care l-a îndrumat, Cristina Oprea.

În perioada 24 – 30 iunie la Belgrad, Serbia, s-a desfășurat cea de-a opta ediție a EGEO 2023. Din lotul României, echipa de juniori, a făcut parte și codrenistul Cosmin Ioan Dulgheru, care a obținut o medalie de argint. Cosmin este în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” și a fost coordonat în această activitate de profesoara de geografie Cristina Oprea.

România s-a situat pe primul loc în clasamentul pe țări la EGEO 2023. Țara noastră a fost reprezentată de două echipaje, juniori și seniori, fiecare echipaj fiind alcătuit din câte patru elevi. Per total, lotul României a adus acasă patru medalii de aur, trei medalii de argint și una de bronz.

Una din medaliile de argint a fost adusă la Bârlad de către codrenistul Cosmin Ioan Dulgheru, membru al echipei de juniori participante la EGEO 2023.

Echipa juniorilor a fost alcătuită din elevii: Ștefan Cristian Drăguț de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București, care a obținut medalia de aur și cel mai mare punctaj, Iustin Balan de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, care a obținut medalie de aur, Cosmin Ioan Dulgheru de la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, care a obținut medalie de argint, precum și Paul Ioan Țiplic de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, care a obținut medalie de bronz.

Componenții echipei seniorilor au fost: Alex Topai de la Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea, elevul care a obținut medalia de aur, dar și cel mai mare punctaj, Mihai Alexandru Bratu de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, care a obținut tot medalie de aur, Svenja Alexia Papirowski de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” București, care a obținut medalie de argint, precum și David Mihai Dumitrescu de Colegiul Național „Carol I” Craiova, care a obținut tot medalie de argint.

Cosmin Dulgheru este pasionat de geografie de când era mic și este foarte mândru că la o vârstă așa de fragedă a ajuns la o asemenea performanță!

„Pasiunea pentru geografie am dobândit-o încă de când eram mic. În gimnaziu, am participat la toate olimpiadele și concursurile de geografie, unde am obținut premii deosebite de fiecare dată. Anul acesta, la Olimpiada Națională de Geografie de la Pitești, am decis să particip la proba de baraj pentru a vedea în ce constă această experiență. Nu mă pregătisem și nu aveam planuri, însă am fost uimit când am aflat că mă calificasem. Olimpiada Europeană de Geografie, care a avut loc în Belgrad, Serbia, a fost o experiență de neuitat, în care mi-am făcut noi prieteni și am acumulat noi cunoștințe. Sunt foarte mândru de medalia obținută la prima mea participare și le mulțumesc încă o dată părinților și profesoarei mele de geografie, Oprea Cristina” – ne-a povestit Cosmin Dulgheru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.