10.3 C
Vaslui
20-mart.-2023

Arhiepiscopia Tomisului, executată silit. A refuzat să achite o datorie de 240.000 de lei pentru tipărirea a 100 de cărţi

- Advertisement -

Pe 6 iulie va avea loc licitaţia publică prin care un executor judecătoresc scoate la vânzare mai multe terenuri ce aparţin Arhiepiscopiei Tomisului, instituţie ce datorează Fundaţiei Internaţionale Dimitrie Cantemir o sumă mare de bani.

Mai multe terenuri situate în extravilanul oraşului Ovidiu şi a municipiului Constanţa, ce aparţin Arhiepiscopiei Tomisului, vor fi scoase la licitaţie de către un executor judecătoresc pentru a acoperi datoria preoţilor faţă de Fundaţia Internaţională Dimitrie Cantemir, o datorie de 233.630 de lei la care se adaugă cheltuielile de executare silită (în total 246. 218 lei).

Executarea silită are la bază o decizie definitivă a instanţei care arată că Arhiepiscopia datorează această sumă în schimbul căreia i-au fost realizate 100 de volume „Sfinţii Părinţi Ortodocşi. Martirii Străromâni. Cuvioşii cei vechi”, care conţin fotocopii ale unor documente din mari arhive ale lumii. Fiecare exemplar este unic.

Concret, în duminica Floriilor din 2019, ÎPS Teodosie şi-a sărbătorit „majoratul” la Tomis, adică 18 ani de când fusese numit arhiepiscop la malul mării. Cu acest prilej, ierarhul a lansat cele 100 de volume realizate la comanda sa de Fundaţia Internaţională Dimitrie Cantemir. În schimbul cărţilor, preoţii se obligau să plătească 233.630 de lei, lucru care nu s-a întâmplat şi aşa s-a ajuns la judecată.

Citeste mai mult: adev.ro/rdyzv7

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.