spot_imgspot_img
11.2 C
Vaslui
25-apr.-2024

Arhiepiscopul Teodosie: „Am câştigat procesele cu Diavolul, am pierdut procesul cu Dumnezeu”

- Advertisement -

Îmi imaginez o astfel de frământare interioară generată de înfrângerea pe care a suferit-o ieri domnul Macedon (Teodosie) Petrescu, arhiepiscopul Tomisului.O să prezint faptele, cu câteva elemente mai puţin cunoscute publicului, dar care dau măsura modului inuman în care acţionează arhiepiscopul creştin-ortodox Teodosie şi unii dintre cei care îl susţin.

Pentru prima parte a titlului articolului amintesc că în mai 2019, DNA a cerut condamnarea arhiepiscopului ortodox Teodosie, la închisoare cu executare, solicitând instanţei pedeapsa spre maximul prevăzut de lege, pentru că ar fi folosit acte false pentru a obţine ilegal fonduri europene. Curtea de Apel Constanţa l-a achitat, decizie menţinută de instanţa supremă, după apelul declarat de DNA (Domnul Macedon (Teodosie) Petrescu i-a mulţumit atunci pentru sentinţă magistratului Cristian Deliorga, numit ulterior de PSD judecător la CCR). În data de 10.11.2020, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa a emis Hotărârea nr. 72, ca urmare a incidenţei cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 (3‰). Hotărârea interzice, printre altele, participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

Reacţia arhiepiscopului Tomisului a venit imediat, în stilul caracteristic (pe care nu îl mai susţine nici măcar Biserica Ortodoxă Română): „Cum să nu ajung eu la peşteră în ziua Sfântului Andrei? Este imposibil! Eu nu mă mulţumesc cu nişte restricţii care n-au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători Şi cum să nu ajungă constănţenii acolo? Dar, eu cred că pot să ajungă toţi românii”. Peştera din discursul ierahului ortodox este Peştera Sfântului Andrei, din apropierea localităţii Ion Corvin, judeţul Constanţa unde, în fiecare an, se organizează un pelerinaj. Care, de regulă, durează două zile. În anii precedenţi au participat peste 10 000 de oameni (în fiecare an) şi a fost nevoie de mai mult de 100 de jandarmi dislocaţi din alte misiuni pentru a asigura ordinea publică. 10 000 de oameni pe o suprafaţă de aproximativ 3000 mp ar fi însemnat, anul acesta, un puternic focar de transmitere a coronavirusului SARS-CoV-2. Dar ce contează pentru domnul Macedon (Teodosie) Petrescu? În martie, Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a interzis arhiepiscopului să mai oficieze ritualul împărtăşirii folosind acelaşi vas cu alcool şi aceeaşi lingură care era scufundată în vas şi apoi introdusă în gura a sute de persoane, consecutiv. Decizia a fost sfidată şi nu numai că domnul Teodosie nu a fost sancţionat – deşi asociaţia pe care o reprezint a depus două denunţuri penale, a sesizat 10 autorităţi publice şi a deschis un proces civil pentru încetarea oficierii ritualului – dar a continuat să împărtăşească şi în alte judeţe, prin aceleaşi metode, punând în pericol viaţa şi sănătatea nu numai ale adulţilor, dar şi ale copiilor care îi erau aduşi pentru a fi împărtăşiţi. Domnul Macedon (Teodosie) Petrescu a contestat în instanţă Hotărârea 72, dar nu singur, ci împreună cu alte persoane: doamna avocată Şoşoacă (în nume personal dar şi ca apărător al arhiepiscopului), încă doi avocaţi şi alte 15 persoane, toate reprezentate de doamna cunoscută deja ca luptătoare împotriva măsurilor de combatere şi prevenire a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. Atât arhiepiscopul cât şi avocata înscrisă în Baroul Bucureşti au declarat pentru mass-media, cu mai multe ocazii, că vor câştiga cu siguranţă, amestecând incoerent concepte juridice, drepturi şi libertăţi.

Citeste mai mult: adev.ro/qkeanv

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.