33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Armata ar putea cumpăra drone militare de la Aerostar Bacău. Sunt folosite la supraveghere şi la atacarea inamicului

După izbucnirea războiului în Ucraina, România intenţionează să cumpere drone militare de la Aerostar Bacău. Şapte aeronave fără pilot, care efectuează misiuni de supraveghere şi recunoaştere, dar care pot fi dotate şi cu armament, ar putea ajunge în dotarea Forţelor Terestre Române.

Aeronavele fără pilot, care efectuează misiuni de supraveghere şi recunoaştere, dar care pot fi dotate şi cu armament, ar putea ajunge în dotarea Forţelor Terestre Române. Dronele vor fi produse integral în România, la Aerostar Bacău, scrie Ziarul de Bacău.

După mai multe oferte depuse, doar două tipuri de aeronave fără pilot au rămas în cursă. Ambele sunt produse de aceeaşi firmă israeliană, ELBIT. Drona militară Watchkeeper X poate zbura la aproximativ 5.000 de metri altitudine.

Camera de supraveghere poate lucra la o viteză a dronei de aproape 85 de kilometri pe oră. A acţionat în teatre de operaţiuni precum Irak şi Afganistan, iar mai recent în Mali. Aeronava fără pilot poate fi dotată inclusiv cu rachete.

Citeste mai mult: adev.ro/r8ue42

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here