spot_imgspot_img
11.1 C
Vaslui
26-apr.-2024

Artist mort chiar de ziua sa! Ion Chiriac va cânta de acum pentru îngeri (VIDEO)

- Advertisement -
Ion Chiriac

SUBIT… Moartea l-a smuls din această lume pe iubitul cântăreț de folk, Ion Chiriac, chiar de ziua sa de naștere. Era acasă la Ghermănești, acolo unde se strângea familia în fiecare an, în luna februarie. Ion era născut pe 20 februarie, iar Gelu pe 23 februarie, un prilej bun pentru a rememora vremurile de glorie de la Cenaclul Flacăra. “Mama ei de viață, haideți să o trăim,/ Cât de rea, cât de grea, e această zi”, sunt versurile pe care mândru le cânta Ion și iată cum acum, în această zi tristă, capătă un sens mistic. “A murit Ion al meu”, a fost tot ce a putut îngăima soția cântărețului. Plângea în hohote! Nu se poate să moară chiar de ziua lui. A plecat la Ghermănești, acasă, și s-a dus chiar de ziua lui”. “Seceta a ucis orice boare de vânt,/Soarele s-a topit și a curs pe pământ./ Cerul a rămas fierbinte și gol./ A rămas cerul fierbinte și greu./Ciuturile scot din fântână nămol.” Sunt versurile lui Labeș pe care Ion și fratele său Gelu le cântau cu atâta sensibilitate pe muzica compusă special pentru ei de profesorul Anton Gheorghe Ieremeia. Acum seceta/moartea a despărțit acest cuplu de aur al Vasluiului. Ion avea 57 de ani și cei ce l-au văzut în ultimele clipe ale vieții sale au spus că acesta nu se simțea prea grozav. Dar și așa s-a dus să-și onoreze obligația la Ghermănești, unde avea să-l reîntâlnească ultima dată pe Gelu, fratele său mai mic.

Frații Chiriac, copiii minune ai Cenaclului Flacăra

Frații Chiriac au ajuns cunoscuți în toată România, grație Cenaclului Flacăra, condus de Adrian Păunescu. Timp de un deceniu, din 1976, până în 1985, au fost neîntrerupți pe scenă, alături de marele poet, încântând lumea cu celebrele lor piese de folk, “Moartea Căprioarei”, “Bună seara, iubito!”, “Ne uitam ca doi copii”, “Trandafirul Albastru”, “Voi cânta iubirea” etc. După desființarea cenaclului, au mers în turnee cu Savoy, Angela Similea, Mirabela Dauer. Pe 15 iunie 2014, la Sala Sporturilor în Vaslui, a fost ultima dată când cei doi au cântat în public. Ion a mai cântat singur la multe evenimente, ultima dată la Biblioteca Județeană, la lansarea cărții, în martie 2019.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

  1. IUBITE TRUBADUR, ne-ai lăsat pe noi, consătenii tăi, în beznă……Odihnește-te în pace! Zbor lin spre Cer, către Îngeri! Vei rămâne mereu în amintirea noastră, a ghermăneștenilor.

    Ne mor prietenii, ne mor,
    Murim și noi în moartea lor,
    Și amintirile ne dor,
    Ne mor prietenii, ne mor……(Ad. Păunescu)

  2. Degeaba! Târziu…Mult prea târziu! Și poate nu întâmplător ai ajuns consatean cu noi, oamenii din Portari. Un sat uitat de lume, dar nu de Dumnezeu. Aici, s-au născut valori și nu întâmplător te-ai localizat si tu. Am sperat că vei cânta mult timp… printre noi.
    Dumnezeu să te aibă in paza SA! ADIO, TRUBADUR NEÎNȚELES!

  3. Ioane, ai plecat pe drumul cel fără de întoarcere. Ai fost ceea ce mulți doar visează sa fie. Și când te gândești cât de aproape de noi a fost și Valeriu…. Ne-ați incantat și înfrumusețat zilele (și nopțile) împreună cu Adrian Paunescu. Dar tu, ai fost omul modest și simplu, iubitor de frumos și familie, iubitor de neam. Ti-am spus-o și ție cum i-am spus-o și lui Valeriu… Am fost mândru de tine, bucuros pentru mine întrucât am avut onoarea să-ți fiu coleg de clasa la „chimie” și, la amândoi, ție la Iași, într-o parcare de Mall iar lui Valeriu, acasă la el, într-o noapte de Decembrie în fata șemineului. Voi ne cantati si ne-ați incantat cu „Cuvântul lui Roată..” si”Moartea căprioarei”. Drum lin spre stele. Așteaptă-ne. Venim și noi. Știu ca ne vei încânta iar și, „Cenaclul” va fi al îngerilor.
    În alte dimensiuni. SINCERE CONDOLEANȚE FAMILIEI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.