Artiști români cu succes în străinătate. Povestea lui Nicolae Deneș, prim-solist la Moulin Rouge

Românul Nicolae Deneș este, de 17 ani, prim-solist al celebrului balet de la Moulin Rouge. Este un produs al școlii românești de dans, fiind absolvent al Liceului de coregrafie „George Enescu” din București și fost dansator la Opera Națională. Din 2004 s-a stabilit însă în Franța, după ce, printr-o împrejurare ce combină șansa cu talentul și munca, a ajuns prim-dansator pe renumita scenă pariziană.

„Înseamnă multă muncă, înseamnă recunoașterea anilor petrecuți în sălile de dans, în sălile de balet, reprezintă perseversență, răspundere”, a declarat artistul, duminică seara, la Digi24, întrebat ce înseamnă pentru el acest statut de „vedetă” a renumitelor spectacole de pe scena Moulin Rouge.

Cu modestie, Nicolae Deneș spune că în fiecare seară apare pe scenă alături de alți 60-70 de colegi – dansatoare principale, acrobați, jongleuri, artiști din mediul circului și dansului. „Eu sunt doar unul dintre acești artiști de pe scenă”, spune dansatorul. „Am început ca un dansator în ansamblu, mi-am petrecut doi ani în corpul de balet, după care am devenit dansator solist timp de doi ani, după care am obținut rolul de dansator principal în 2004. Deci, sunt trei eșaloane pentru băieți și cam la fel și în linia de fete”, a detaliat Nicolae Deneș cum i-a fost parcursul până la obținerea acestui statut de prim-solist.

Cum a ajuns la Moulin Rouge

„Moulin Rouge a fost un vis și pentru mine, nici nu visam, de fapt. Prima oară când am văzut spectacolul de la Moulin Rouge a fost în ianuarie 1999. S-a întâmplat să fiu în Paris pentru repetiții pentru un alt spectacol de cabaret, în Coreea de Sud, am repetat în Paris mai multe săptămâni și am venit să văd spectacolul la Moulin Rouge. Pentru mine era ceva la care nici nu visam, mi se părea un anumit nivel de neatins. În lumea dansatorilor este cel mai cunoscut cabaret din lume.

S-a întâmplat ca în 2000 să fiu în Germania într-un mic spectacol de cabaret și să aflu că sunt audiții la Paris. Nemaiavând alt contract în continuare, am venit la Paris cu încă câțiva colegi și s-a întâmplat ca Moulin Rouge-ul să caute dansatori pentru a acoperi câteva posturi pe timpul vacanțelor de vară. Astfel am reușit să dau o audiție și în aceeași zi mi s-a spus: Avem nevoie să începi repetițiile mâine! Nici nu-mi închipuiam. Abia așteptam să sun acasă să spun familiei și prietenilor că am dat o audiție la Moulin Rouge, deja pentru mine era cea mai mare realizare pe care puteam să o am în acel moment. Nu m-aș fi așteptat că voi fi angajat după această audiție”, a povestit Nicolae Deneș cum a ajuns la Moulin Rouge. …https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/arte/artisti-romani-cu-succes-in-strainatate-povestea-lui-nicolae-denes-prim-solist-la-moulin-rouge-1443915
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ