2.7 C
Vaslui
27-ian.-2023

Asezãmântul „Sf. Adrian si Natalia” din Vaslui, o sursã de luminã si sperantã pentru copii si bãtrâni! (FOTO)

- Advertisement -

HRISTOS A ÎNVIAT!… Preasfintitul Pãrinte Episcop Ignatie a oficiat slujba de binecuvântare si a inaugurat Asezãmântul social „Sfintii Adrian si Natalia” care functioneazã în cadrul parohiei „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din Vaslui. Acesta este cel de al optulea asezãmânt social al Asociatiei „Filantropia Ortodoxã” Husi. Asezãmântul social „Sfintii Adrian si Natalia”din Vaslui dispune de douã module de asistentã socialã: un Centru de zi pentru copii si un Serviciu de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice. Toate serviciile sociale sunt licentiate.

Pãrintele Episcop Ignatie a multumit pãrintelui consilier eparhial Vladimir Beregoi, presedintele Asociatiei „Filantropia Ortodoxã” Husi, pentru tot efortul depus în lucrarea social-filantropicã pe care o dezvoltã Episcopia Husilor:

„Încercãm, pe cât ne stã în putintã, ne strãduim sã venim în întâmpinarea celor care au nevoie de dragostea noastrã. O faptã bunã, o atentie spre omul sãrman, este de fapt manifestarea dragostei. Nu noi le facem un privilegiu ajutându-i, ci nouã ni-l facem. Am întâlnit oameni cu o asemenea structurã si continut sufletesc, care chiar dacã au fãcut binele, ei multumeau cã au avut aceastã sansã. Nu asteptau din partea celor cãrora le-au fãcut un bine sã spunã <<multumesc>>, ci ei considerau cã au datoria de a spune multumesc pentru cã au avut sansa de a face bine. În aceastã logicã ar trebui sã gândim si noi. Este o sansã sã facem binele si sã înmultim frumosul. În aceste centre manifestãm o grijã constantã fatã de copii si de persoanele vârstnice. Toate celelalte proiecte ale noastre de pe parcursul anului sunt pe termen scurt, însã aceste Centre sunt un ajutor pe termen lung. Investim în copiii si în vârstnicii acestia. Sã fie acest Centru o sursã de luminã pentru ei!”, a spus PS Ignatie la deschiderea frumosului si folositorului Asezãmânt. Ierarhul Husilor a multumit pãrintelui protopop Adrian Chirvasã, parohul Bisericii „Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, pentru efortul depus si pentru spatiul generos pus la dispozitie, precum si domnului primar Vasile Pavãl si Consiliului local al municipiului Vaslui pentru cã a crezut în acest proiect si îl sustine. De asemenea, a încurajat-o si i-a urat succes domnisoarei Olguta Ciobanu, coordonatoarea Centrului. Asezãmântul este parte integrantã a Asociatiei „Filantropia Ortodoxã Husi”. A fost înfiintat cu binecuvântarea Preasfintitului Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, si functioneazã în parteneriat cu Consiliul Local si Primãria Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.