3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

ASF explică ce se întâmplă dacă poliţele RCA depăşesc nivelul tarifului de referinţă majorat cu 36%

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat că în cazul în care poliţele RCA depăşesc nivelul tarifului de referinţă majorat cu 36 %, aceste poliţe vor fi redistribuite de către BAAR la valoarea tarifului maximal astfel obţinut.

ASF explică ce se întâmplă dacă poliţele RCA depăşesc nivelul tarifului de referinţă majorat cu 36%. Potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară, în cazul în care poliţele RCA ofertate spre vânzare au valori care depăşesc nivelul tarifului de referinţă multiplicat cu 1,36 (adică majorat cu 36%), aceste poliţe vor fi redistribuite de către BAAR la valoarea tarifului maximal astfel obţinut, la care se aplică clasele Bonus/Malus corespunzătoare.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) anunţă că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, în cazul în care poliţele RCA ofertate spre vânzare au valori care depăşesc nivelul tarifului de referinţă multiplicat cu 1,36 (adică majorat cu 36%), aceste poliţe vor fi redistribuite de către BAAR la valoarea tarifului maximal astfel obţinut, la care se aplică clasele Bonus/Malus corespunzătoare”, anunţă ASF.

De exemplu, în cazul transportului de marfă, pentru un deţinător de camion ce depăşeşte gabaritul de 16 tone, care resimte în această perioadă o creştere semnificativă a tarifelor poliţelor RCA,  preţul maximal de vânzare stabilit prin procedeul enunţat mai sus este de 9.662 lei la categoria B0 (tarif de referinţă 7.105 lei x 1,36 = 9.662 lei). Toate celelalte clase de bonus vor avea astfel scăderi semnificative faţă de tariful maximal de vânzare. …https://www.romaniatv.net/asf-explica-ce-se-intampla-daca-politele-rca-depasesc-nivelul-tarifului-de-referinta-majorat-cu-36_5842363.html

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here