Asfalt proaspãt între Buhãiesti si Todiresti

MODERNIZAT… Lucrãrile de asfaltare pe DN 15D în judetul Vaslui sunt în plinã desfãsurare, anuntã Directia Regionalã de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi. Stratul de asfalt va fi reînnoit pe o portiune de peste 10 km, de la gara Buhãiesti pânã în localitatea Todiresti.

Lucrãrile au început si vor continua si luna viitoare, pentru cã asfaltãm în etape. În aceastã perioadã lucrãm între Negresti si Todiresti si sperãm sã terminãm de turnat covorul asfaltic pânã pe data de 12 iunie. Vorbim de aproximativ 5 kilometri de drum. De pe data de 9 iunie pânã la sfârsitul lunii vom turna covor asfaltic de la Negresti pânã la intersectia cu Drumul Comunal 117, care duce spre gara Buhãiesti. Dupã ce vom termina de asfaltat, vom face si marcajul rutier, asa cum procedãm dupã fiecare lucrare” ne-a declarat Nicolae Popovici, reprezentatul DRDP Iasi.

Propria statie de asfalt a DRDP Iasi în judetul Vaslui a fost inauguratã cu o lucrare pe DN 15D

În 2017, Directia Regionalã de Drumuri si Poduri Iasi punea în functiune la Vaslui o bazã proprie pentru producerea de asfalt. Statia de asfalt, model AMMANN, cu o capacitate de productie de 90 de tone pe orã, fãcea parte din “Trusa de interventie rapidã” achizitionatã de Compania Nationalã de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Prima lucrare executatã cu mixturã produsã de aceastã statie a fost realizatã pe drumul national DN 15D, sectorul Gâdinti-Negresti, în judetul Neamt, unde a fost turnat un covor asfaltic. Lucrarea a fost realizatã în regie proprie de cãtre DRDP Iasi. “Baza de productie de la Vaslui creste gradul nostru de independentã la interventii, prin executarea în regie proprie a unor lucrãri de întretinere si reparatii, atât pe timp de varã, cât si pe timp de iarnã. Achizitionarea utilajelor si masinilor pentru constructia de drumuri ne dã posibilitatea sã executãm lucrãri de întretinere de anvergurã si complexitate mai mare decât în trecut, pe toate drumurile nationale din Moldova” declara, la acea vreme, fosta conducere a DRDP Iasi.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ