Asfaltarea pe ploaie, supãrare la Duda Epureni! (FOTO, VIDEO)

DILEMÃ… Supãrare la Duda Epureni, unde un cetãtean s-a simtit vexat, atunci când a vãzut cã acum douã zile, desi începuse ploaia, muncitorii turnau de zor asfaltul încins pe carosabilul dintre localitãtile Epureni si Duda. “E posibil sã se toarne asfalt încins pe ploaie? Uitati-vã, ce bãtaie de joc! Cât va tine acest asfalt? Îl voi decoperta singur, pentru cã el nu va avea nicio rezistentã”, a reclamat cetãteanul. De partea cealaltã, muncitorii sustin cã nu era deloc vorba despre “turnat intentionat asfalt pe timp de ploaie”, ci, efectiv, ploaia i-a surprins în plinã activitate.

Dupã un an cumplit de secetos, iatã cã ploile dau nãvalã în judet, numai cã nimeresc la momentul nepotrivit. Cel putin, asa s-a întâmplat la Duda, unde un cetãtean foarte hotãrât s-a supãrat când i-a surprins pe muncitori turnând asfaltul pe timp de ploaie. “Cum sã asfaltezi, când afarã plouã de-a binelea? Eu treceam pe acolo, dinspre Duda si am vãzut. Nu mi se pare normal. Eu lucrez în domeniu, în afara tãrii si pot sã spun foarte clar cã acest asfalt va fi inutil. Se va desface imediat. Dacã vreti, cumpãr eu un târnãcop din bazar de la Husi si vin unde au lucrat ei pe ploaie, ca sã vedeti cã îl dau la o parte, eu singur. Atât de usor se va lua. E bãtaie de joc. Arhitectul de la Primãrie rãspunde sau nu pentru asta?!”, întreabã petitionarul. Acesta îi gãseste pricinã si sefei de la Urbanism, accentuând numele acesteia. “Vã rog sã spuneti acolo cã sefa de la Urganism, care se numeste ***, este în concediu de odihnã. Ea trebuie sã rãspundã. Se numeste ***”, insistã cetãteanul, într-un mod care cumva arãta cã supãrarea sa are mai multe nuante… decât asfaltul turnat de ploaie.

“Ploaia i-a surprins pe muncitori, în timp ce asfaltau”

În fond, indiferent de motivele pentru care acesta reclamã, pânã la urmã, asfaltarea pe timp de ploaie nu este o treabã serioasã. O stiu si muncitorii respectivi, care însã au o altã explicatiei asupra situatiei. “Nu este adevãrat cã noi am asfaltat pe ploaie, de ca si cum, dis de dimineatã ploua, iar noi am fãcut asfalt si ne-am apucat de turnat. Lucrurile au fost cu totul altfel. Ziua era una cât se poate de bunã, ne-am apucat de lucru, de turnat asfaltul încins, abia fãcut, dar la un moment dat a început sã picure, semn cã vine ploaia. Practic, am fost surprinsi de ploaie acolo, nicidecum cã noi asfaltãm pe ploaie. Tinem la calitatea lucrãrilor noastre si asta o stie toatã lumea. Într-adevãr, omul respectiv a vãzut momentul în care a început sã plouã, noi eram acolo, în plinã activitate. Practic, nu puteam lãsa baltã totul, sã fugim, sã nu ne ude. A prins momentul si a filmat un minut, exact atunci si spune cã noi asfaltãm pe ploaie. Complet fals. Dar asta este, când faci, de ce faci, iar când nu faci, nici asa nu e bine”, au explicat muncitorii.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ