Asistenta de pe Ambulantã care si-a pierdut sotul în accidentul de la Buhãiesti, a mai trecut printr-o dramã

NECAZ…Doi bãrbati au murit, marti dimineatã, într-un accident rutier produs pe DN15D, pe raza localitãtii Vulturesti. Angajati ai Primãriei Negresti, cei doi se deplasau spre Vaslui într-un autovehicul marca Matiz, iar în apropierea intersectiei de la Buhãesti au fost loviti de soferul unui autoturism marca Ford, care venea din sens opus. Impactul a fost atât de puternic încât Matizul a fost proiectat pe cupolã, în afara pãrtii carosabile. Salvatorii au reusit sã-i extragã pe cei doi bãrbati din mormanul de fiare, însã, în ciuda eforturilor depuse, nu le-au mai putut salva vietile. Unul dintre bãrbatii decedati este sotul unei asistente medicale de la Serviciul de Ambulantã Judetean Vaslui, care în urmã cu un an si-a îngropat mama, victimã si ea a unui accident rutier. 

Cadrele medicale sosite la fata locului le-au gãsit pe cele douã persoane în stop cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, victimele nu au mai putut fi salvate. A treia victimã a evenimentului rutier, adicã soferul autoturismului Ford, a suferit rãni minore si nu a avut nevoie de internare în spital. Potrivit reprezentantilor ISU, manevrele de resuscitare a celor douã victime au fost efectuate concomitent cu operatiunile de descarcerare, în speranta cã acestea vor fi salvate, însã tot efortul a fost în zadar. “Garda II Negresti din cadrul detasamentului de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecialã de stingere echipatã cu modul pentru descarcerare, o ambulantã SMURD tip B2 (EPA) si echipaje specializate la un accident rutier produs pe DN 15D, în localitatea Vulturesti. În accident au fost implicate douã autoturisme si trei persoane. În sprijinul pompierilor negresteni, la fata locului au mai intervenit o ambulantã tip B1 apartinând SAJ Vaslui. La sosirea echipajelor de interventie au fost gãsite douã victime încarcerate, aflate în stare de inconstientã. Concomitent cu operatiunile pentru descarcerare, au fost efectuate si manevre de resuscitare. Dupã aproximativ 15 minute, victimele au fost descarcerate, continuându-se protocolul de resuscitare. Din nefericire, cele douã victime nu au rãspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul acestora. Cea de-a treia persoanã implicatã în accident a suferit leziuni minore, aceasta fiind preluatã de echipajul de pe ambulanta apartinând SAJ Vaslui”, a declarat purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Dosar penal pentru ucidere din culpã

Reprezentantii IPJ Vaslui ne-au comunicat cã în acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de ucidere din culpã. “În cursul acestei dimineti (marti dimineatã n.r.), în jurul orei 06.30, politistii rutieri au fost sesizati cu privire la producerea unui accident rutier cu victime, pe DN 15 D, pe raza localitãtii Vulturesti. În evenimentul rutier au fost implicate douã autoturisme, respectiv un autoturism înmatriculat în judetul Constanta, condus de un bãrbat de 59 de ani, si un alt autoturism, înmatriculat în judetul Vaslui, condus de un bãrbat de 52 de ani. În urma acestui accident, a rezultat decesul a doi bãrbati, în vârstã de 50, respectiv 52 de ani, ambii ocupanti ai autoturismului de Vaslui. În cauzã a fost întocmit un dosar de cercetare penalã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de ucidere din culpã”, a precizat Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ