Asistenta româncă devenită imaginea sistemului sanitar britanic explică de ce a plecat din România. „Nu mai suportam eterna corupţie”

Claudia Anghel a emigrat în Marea Britanie în urmă cu 7 ani, iar astăzi este una dintre cele mai apreciate asistente de către Serviciul Naţional Medical din această ţară. Nu întâmplător, britanicii au transformat-o în imaginea acestei instituţii importante, iar panouri uriaşe cu imaginea Claudiei au tronat în Londra şi în alte oraşe importante din Insulă.

Claudia Anghel a ales să plece din România încă din 2013. A luat această decizie pentru că nu mai vedea „luminiţa de la capătul tunelului” din cauza corupţiei generalizate din ţară. A urcat pas cu pas toate treptele şi a ajuns să fie imaginea National Health Service (Serviciul Naţional Medical). Potrivit britanicilor, Claudia a fost aleasă „imagine a responsabilităţii la cea de-a 72-a aniversare” a instituţiei medicale. Chipul româncei, care a tronat o lungă perioadă pe panourile publicitare din marile oraşe ale Insulei, le-a atras atenţia americanilor, care au încercat să afle cât mai multe detalii despre femeia care i-a impresionat atât de mult pe „verişorii” britanci.  Potrivit The New York Times, care citează Associated Press, Claudia, care e acum angajata spitalului universitar Coventry and Warwickshire, şi-a părăsit ţara din cauza corupţiei endemice.

„Banii fac diferenţa, însă pentru mine mediul de lucru este cel care contează. Este vorba despre respectul pentru personalul medical şi respectul pentru pacient – este vorba despre respectul reciproc. Nu emigrezi doar pentru că nu ai destui bani, emigrezi pentru a evita corupţia”, a declarat Anghel.   Nu s-ar mai întoarce pentru nimic în lume în corupţie Acum, Claudia nici nu concepe să se mai întoarcă în România, din cauza corupţiei, care supravieţuieşte oricărui guvern şi care rămâne un adevărat coşmar pentru românii cinstiţi, care încearcă să-şi clădească un viitor muncind. „Nu m-aş întoarce la muncă în România, pentru că pot fi orice vreau aici. În România, nu ai aripi cum ai aici, pentru a deveni orice vrei. Cineva trebuie să schimbe sistemul pentru a face oamenii să rămână acolo. Regulile nu sunt aceleaşi pentru toată lumea din România”, a mai afirmat ea.

Citeste mai mult: adev.ro/qf13m0
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ