15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Asistenții sociali ar putea fi obligați să se testeze din bani proprii pentru Covid, dacă nu se vaccinează

Angajaţii din sistemul de asistenţă socială se vor testa pentru Covid-19 pe banii lor dacă nu se vaccinează și nu au contraindicaţii de la medicul de familie să facă acest lucru. Măsura este inclusă într-un proiect de lege al Guvernului, anunţat de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

„Am propus, ca Minister al Muncii, ca personalul angajat din sistemul de asistenţă socială, public sau privat, să prezinte, dacă interacţionează cu beneficiari, o dovadă fie a vaccinării, fie a trecerii prin boală, fie o contraindicaţie de la medicul de familie.

Dacă nu doresc să se vaccineze, fără să aibă contraindicaţii de la medicul de familie, atunci testarea se realizează pe banii angajaţilor. E o propunere pe care noi am făcut-o cu un singur raţionament, şi anume apărarea sănătăţii persoanelor care se află în situaţii dificile.

Vorbim de copii, persoane cu dizabilităţi şi vârstnici. Mai mult decât atât, în sistemul de stat, statul plăteşte oameni ca persoanele acestea să fie sprijinite. Ar fi o lipsă de responsabilitate din partea noastră ca tocmai oameni care sunt plătiţi de stat să aibă grijă de sănătatea beneficiarilor să fie cei care îi pun pericol. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/asistentii-sociali-ar-putea-fi-obligati-sa-se-testeze-din-bani-proprii-pentru-covid-daca-nu-se-vaccineaza-1678969

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Asta este atac la viața unei persoane anume, nu? Cineva are o obsesie bolnava, pentru că are un orgoliu bolnav rănit acum mulți ani, din acest motiv se folosește de relațiile sale să trimită controale interminabile într-un loc anume. Sa ferească Dumnezeu de așa boala psihica, dacă ai decăzut in ura in asemenea hal încât să vrei sa omori cu orice preț acea persoană, după ce că ți-ai băgat coada și în alte mizerii. Trebuie sa fii scelerat complet dacă o mai faci și pe asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here