23.4 C
Vaslui
06-iul.-2022

Asociatia “Bunã Ziua, Copii din România” Bârlad, premiatã pe plan national! (foto)

SUCCES Asociatia “Bunã Ziua, Copii din România” a fost premiatã în cadrul Galei Fundatiei Vodafone pentru proiectul “Împreunã cu ei, în comunitate”- un proiect pentru tinerii cu dizabilitãti din comuna Gãgesti. Proiectul reprezintã un model sustenabil si replicabil de integrare socialã pentru tineri cu dizabilitãti. Premiul a fost ridicat de bârlãdeanul Eleodor Gheorghian, coordonatorul proiectului.

Miercuri, 19 octombrie, la editia cu numãrul 18 a Galei Fundatiei Vodafone România au fost oferite patru premii din patru arii în care organizatia investeste: educatie, sãnãtate, servicii sociale si voluntariat. Asociatia „Bunã Ziua, Copii din România” din Bârlad a câstigat Premiul pentru Servicii Sociale pentru proiectul “Împreunã cu ei, în comunitate”, care reprezintã un model sustenabil si replicabil de integrare socialã pentru tineri cu dizabilitãti. Pe scenã, pentru a ridica premiul, s-a urcat Gheorghian Eleodor, coordonatorul proiectului, sustinut de acasã de echipa proiectului, tinerii cu dizabilitãti si cea care a pus bazele acestui serviciu inovativ în România, Hannah Smith. Proiectul si-a propus crearea oportunitãtilor de dezvoltare de abilitãti si comportamente si exersarea acestora sub îndrumare, fapt ce faciliteazã tranzitia cãtre viata în comunitate si integrare a persoanelor cu dizabilitãti intelectuale implicate în proiect. Beneficiari directi ai proiectului au fost opt persoane cu dizabilitãtI, cu vârste cuprinse între 18 – 48 de ani, patru persoane fiind institutionalizate în cadrul L.P. Gãgesti, iar alte patru au fost persoane cu handicap din comunitate. Prin proiect s-a propus pregãtirea pentru autonomie si integrare socio-profesionalã a persoanelor adulte cu dizabilitãti neuropsihice si sustinerea financiarã a unor programe de incluziune socialã. Bugetul proiectului a fost de 48 109 lei. Proiectul mentionat a fost derulat de specialistii angajati ai Asociatiei “Bunã Ziua, Copii din România” Bârlad. Prin derularea sa a fost creat un atelier de morãrit, pentru cereale sau fãioase, atelier care deserveste atât Ferma Socialã dezvoltatã de asociatie în comuna Gãgesti, dar si locuitorii din împrejurimi, atelier în care se desfãsoarã sub îndrumare activitãti de terapie ocupationalã pentru persoanele cu dizabilitãti incluse în program. Durata de implementare a fost de opt luni. Din bugetul proiectului, suma de 31 500 a fost investitã de cãtre Fundatia Vodafone România, diferenta de 16 609 lei fiind contributia din partea asociatiei. Un al doilea obiectiv important urmãrit în cadrul proiectului a fost cresterea constientizãrii privind problematica dizabilitãtii intelectuale si a vizibilitãtii persoanelor cu dizabilitãti din comunitate.

Despre Asociatia Bunã Ziua, Copii din România Bârlad

Asociatia “Bunã Ziua, Copii din România” este o organizatie nonguvernamentalã activã în domeniul protectiei drepturilor copilului si a persoanelor cu dizabilitãti, membrã FONPC (Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copii), a cãrei misiune este de a sustine copiii, tinerii si familia pentru a duce o viatã demnã, în bunãstare. Asociatia este cunoscutã prin proiectele inovative implementate în judet, adevãrate modele de bunã practicã, în care dãruirea si profesionalismul echipei din România au fost sprijinite si sustinute de o echipã de specialisti si experti în domeniul protectie sociale din Olanda, care de peste 15 ani contribuie prin asistentã tehnicã si financiarã la dezvoltarea sistemului de protectie si asistentã socialã din România.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here