19.8 C
Vaslui
28-iun.-2022

Asociația GAL „A.I.Cuza” va fi înființată pentru demararea unor proiecte de investiții

SPAȚIU… UAT BÂRLAD va pune la dispoziție un spațiu cu destinație de sediu al Asociației „GAL ALEXANDRU IOAN CUZA BÂRLAD”, la Centrul Național de Informare Turistică.

PENTRU PERSOANELE CU RISC… Consilierii bârlădeni au pe masa de lucru la ședința din 31 martie, un proiect foarte interesant, de înființare a GAL „A.I.Cuza” Bârlad, la care se unesc Primăria Bârlad și Direcția de Asistență Socială (DAS).  Oportunitatea promovării proiectului de hotărâre de înființare a Grupului de Acțiune Locală (GAL) în municipiul Bârlad este dată de următoarele considerente: prin înscrierea municipiului Bârlad în acest parteneriat, acesta va revitaliza teritoriul prin realizarea de investiții prin accesarea de fonduri POR/POCU, va contribui la dezvoltarea orașului prin susținerea cetățenilor care fac parte din categorii sociale defavorizate și prezintă un risc ridicat de excluziune socială.

Ținând cont de diferențele tot mai mari dintre cartierele mărginașe ale orașului și restul cartierelor din Municipiul Bârlad și că o pondere mai mare a populației de etnie romă se află în zonele mărginașe ale orașului, prin înființarea acestei asociații se urmărește eliminarea acestor disparități. Cu ajutorul Asociației „GAL ALEXANDRU IOAN CUZA BÂRLAD”, se pot realiza investiții în infrastructură de locuire (reabilitare/modernizare locuințe sociale), investiții în infrastructură de sănătate, servicii sociale (centre comunitare integrate medico-socială), investiții în infrastructura de educație (construire/modernizare/reabilitare instituții învățământ), reabilitarea/ modernizarea spațiilor publice urbane (străzi nemodernizate, terenuri abandonate), construirea/ dotarea cu echipamente a infrastructurii întreprinderilor de economie socială de inserție. Aceste investiții își propun să conducă la reducerea disparităților în dezvoltarea diferitelor cartiere ale orașului.

UAT BÂRLAD va pune la dispoziție un spațiu cu destinație de sediu al Asociației „GAL ALEXANDRU IOAN CUZA BÂRLAD”, la Centrul Național de Informare Turistică situat în Bârlad, str. Republicii nr. 281.

Având în vedere necesitățile stringente ale municipiului Bârlad în diverse domenii de activitate și ținând cont de necesitatea și oportunitatea ulterioară de accesare de fonduri, prin intermediul Asociației, pentru realizarea investițiilor în infrastructură de locuire (reabilitare/modemizare locuințe sociale), de sănătate, servicii sociale (centre comunitare integrate medico-socială), de educație (construire/modemizare/reabilitare instituții învățământ), reabilitarea/modernizarea spațiilor publice urbane (străzi nemodemizate, terenuri abandonate), construirea/dotarea cu echipamente a infrastructurii întreprinderilor de economie socială de inserție, propun să fiți de acord cu adoptarea proiectului de hotărâre în forma prezentată.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here