Asociatia Tinerilor Ortodocsi din Bârlad si Crâng, uniti de versurile lui Eminescu (FOTO)

INEDIT…Tinerii Bisericii “Sfânta Ecaterina” din Bârlad au umplut de veselie inimile curate ale copilasilor din satul Blãgesti, în urmã cu aproximativ douã sãptãmâni. Pe 16 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Nationale si a nasterii poetului national Mihai Eminescu, grupul de 33 de tineri din Bârlad a fãcut alte donatii unor micuti sãrmani din satul Crâng.

Astfel, activitatea “Cultura – izvor de cunoastere a minunatului Dumnezeu”, s-a desfãsurat cu succes în satul Crâng, comuna Ciocani, ajutorul de nãdejde fiind preotul Alin Popa, paroh al bisericii satului. Cîtiva dintre tinerii ortodocsi din asociatia bârlãdeanã au oferit pungi pline cu fructe, dulciuri, rechizite scolare si câte o carte de poezii scrisã de poetul Mihai Eminescu – Luceafãrul poeziei românesti.

“Unul din copiii satului are doar zece ani, iar unica lui dorintã a fost…sã aibã o carte! Astfel cã, imediat ce i-am pãsit pragul, pãrintele Alin i-a dãruit o carte de poezii scrise de Mihai Eminescu, spre marea bucurie a micutului, care a si început sã o rãsfoiascã”, ne-a spus, impresionat de dorinta micului ciocãnean, un membru al Asociatiei Tinerilor Ortodocsi din Bârlad. Mai mult, acesta ne-a împãrtãsit cã este convins cã Mihai Eminescu s-ar bucura sã stie cã tinerii bisericii ortodoxe îl cinstesc, deoarece el însusi a afirmat cã „Biserica Ortodoxã e Mama Neamului Românesc”!>> a mai spus tânãrul membru al ATOR Bârlad.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ