18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

A inceput cumatria USL

- Advertisement -

Asta-i pohta ce-am pohtit!

UNGERE Social-democratul Traian Petcu a fost instalat în functia de director executiv al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA Vaslui. Tot ieri a sosit la DSVSA Vaslui si Romulus Bita, fostul director executiv adjunct al DSVSA Bistrita Nãsãud, care din cauzã cã a refuzat sã-si dea demisia din functie a fost mutat “disciplinar” la Bârlad. Acesta timp de sase luni va locui la Bârlad, DSVSA fiind obligatã sã-i deconteze cazarea, masa si deplasarea cãtre Bistrita Nãsãud, unde are familia. ANSVSA nu are niciun stres în cheltui banii publici doar ca sã “pedepseascã” un doctor în stiinte veterinare cã nu a demisionat când au vrut muschii USL-ului!

Instalarea oficialã în functia de director executiv a lui Traian Petcu a avut loc la sediul DSVSA din Bãrlad, în prezenta subprefectului de Vaslui, Andrei Puicã, a fostului director interimar, Costel Nitã, a angajatilor directiei, a mai multor agenti economici, dar si a cãtorva membri PSD, în frunte cu presedintele filialei Bârlad, deputatul Adrian Solomon. Ceremonia de învestire a noului sef al DSVSA Vaslui a început cu aproape o orã întârziere si a fost foarte scurtã, Petcu „dirijând” sedinta si luãrile de cuvânt ca la CLM Bârlad, unde a fost presedinte de sedintã mai bine de un an de zile! Ordinul Presedintelui ANSVSA prin care Traian Petcu a fost numit în functie a fost citit de subprefect. Noul director al DSVSA Vaslui a declarat cã numirea în noul post îl onoreazã si îl obligã, multumindu-le, totodatã, predecesorilor sãi, de la care a avut multe de învãtat. Traian Petcu este absolvent al Universitãtii de Stiinte Agricole si Medicinã Veterinarã Iasi, din anul 2003 fiind angajat al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vaslui ca medic. Din anul 2005, a fost angajat la Farmavet ca director zonal si din 2009 a fost (si încã mai este pânã la viitoarea sedintã de CLM), viceprimarul Bârladului. Dupã ce a rostit jurãmâtul, Petcu nu a dorit sã dea nicio declaratie referitor la ce vrea sã facã la DSVSA.

Directorul adjunct vine tocmai de la Bistria Nãsãud!

La investire a participat si noul director executiv adjunct al DSVSA Vaslui, dr. Romulus Bita, care vine tocmai de la Bistrita Nãsãud. El a fost instalat de ieri în functie, fiind detasat pentru sase luni la Bârlad, ca adjunct a lui Petcu. ANSVSA a procedat cu Bita extrem de ciudat pentru cã Romulus Bita a refuzat sã-si dea demisia din functia de director executiv ajunct de la DSVSA Bistrita. Cum Romulus Bita este medic veterinar principal, este doctor în medicinã veterinarã, absolvent si al Facultãtii de Drept, el nu poate fi dat afarã din functie, fiind functionar public, asa cã îndârjirea lui de rãmâne pe post s-a lãsat cu o detasare de la Bistrita Nãsãud la Bârlad, la DSVSA Vaslui. Acest lucru implicã costuri mari, ce vor fi asigurate de ANSVSA. Proaspãtul director adjunct stã deocamdatã la hotel, mânâncã la restaurant – iar familia îi este la sute de km distantã, asta însemnând cã îi vor fi decontate drumurile la domiciliu. Bani grei, plãtiti din buzunarul public, lucru care nu pare sã-i deranjeze pe social democratii din fruntea ANSVSA. Romulus Bita, are 49 de ani si nu a vrut sã comenteze mutarea sa la Bârlad, el precizând deocamdatã cã abia se intaleazã si cã din cele prezentate de colegii sãi, “în judetul Vaslui este bine, îmi place si cum am fãcut lucruri bune la Bistrita vreau sã fac la fel si la Vaslui”, a spus Romulus Bita.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.