spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
26-apr.-2024

Astăzi este parastasul de 9 ani al lui FC Vaslui, iar ucigașul clubului se lăfăie protejat de politicieni și securiști

- Advertisement -

FINAL… La Tribunalul Vaslui, după 9 ani de procese, astăzi este ultimul terment în dosarul de faliment al lui Sporting Club Vaslui. Adică, se radiază oficial societatea pe care Damian a găurit-o, de la Registrul Comerțului Vaslui, iar cei care aveau de luat bani de la aceasta, rămân să fie despăgubiți din cei 12 milioane de lei pe care judecătorii au stabilit că Damian Ciprian le datorează în nume personal. Noi pariem că nu vor mai fi despăgubiți niciodată, fiindcă decizia Tribunalului e activă încă din iulie 2020, iar executorii judecătorești nu au reușit să ia de la Damian nici măcar praful de pe tobă. E greu de spus cum nimeni nu reușește să-l execute de acest individ, în condițiile în care trăiește la Vaslui pe picior mare. Prin terțe persoane, deține mai multe proprietăți, companii și circulă cu mașini luxoase, ultima achiziție fiind una de dată recentă. Mai mult, la aproape toate dosarele penale, Vremea Nouă a arătat în numerele trecute de ziar că a obținut neînceperea urmării penale, deși judecătorii l-au găsit vinovat de falimentarea intenționată a clubului. A mai rămas un singur dosar la DNA, în care este analizat acel contract de administrare considerat de judecători nereal, prin care Damian și-a tras fraudulos suma de 3 milioane de euro de la clubul de fotbal. În ediția de ieri, Vremea Nouă a prezentat toate detaliile acestui contract. Astăzi, vom prezenta fapte și documente prin care arătăm că posibila protecție a lui Damian vine din sfera politicului și a serviciilor secrete.

În plin scandal al falimentului lui FC Vaslui, când pe rolul instanțelor curgeau termenele în procesele lui Damian cu lichidatorii, iar procurorii îl cercetau pe acesta de bancrută frauduloasă, evaziune fiscală și delapidare, acesta cumpăra societatea lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, SC Consbit SRL, companie care deținea mai multe terenuri în arendă, dar și o fermă în comuna Ștefan cel Mare. Tranzacția a fost făcută în august 2016, iar Damian preia activul și pasivul acestei companii. Datoriile pe care Damian le-a luat de la Buzatu au fost de 1,5 milioane de lei. La acea vreme, se spune că Damian ar fi plătit pe lângă preluarea acestor creanțe și suma de 100.000 euro cash. Întrebarea care se pune este următoare : De unde avea Damian acești bani? Fiindcă el declara peste tot că este falit, că nu deține nicio proprietate și nu are niciun venit. În documentul pe care vi-l prezentăm în facsimil, se vede clar că tranzacția este făcută direct între Dumitru Buzatu și Ciprian Damian, deci nu există niciun interpus. Decizia Tribunalului prin care Damian a fost somat să restituie suma de aproape 11 milioane de lei a fost dată înainte de încheierea tranzacției, în mai 2016, și chiar dacă nu era definitivă, putea fi executată, fiindcă judecătorii au specificat clar că “obligă pârâtul Ciprian Iulian Damian să restituie săcietății debitoare SC Sporting Club SA suma de 10.950.245 lei. Executorie”. Iată că, înainte de a cumpăra de la Buzatu ferma și terenurile, Damian trebuia să restituie cele aproape 11 milioane de lei clubului. Numai că el a “restituit” altcuiva sumele, baronului absolut al județului, Dumitru Buzatu. Și acum vă prezentăm și conexiunile periculoase. În 2014, Plantagro-Com cumpăra o creanță de 23 de milioane de lei de la Sporting Club și spune că în contul acesteia varsă în visteria clubului suma de 19,7 milioane de lei. Acei bani nu-i vede nimeni, nici lichidatorii, nici cei de la Finanțe care stăteau cu ochii cât buteliile pe contul lui FC Vaslui, fiindcă aveau de încasat 37,5 milioane de lei, iar falimentul fusese declanșat. Concluzia acelei anchete a ziarului nostru este că acea creanță a fost cumpărată, fiindcă, probabil, timp de câteva luni aceasta a fost pusă gaj pentru obținerea unor credite pentru Plantagro. Acest serviciu a fost făcut de Damian pentru Nechifor, care s-a jucat cu activele clubului fără să pățească nimic. Peste doi ani vine rândul celor de la Plantagro-Com să-l acopere pe Damian care preia, la fel, o datorie de la Buzatu, pe care, culmea, mai plătește și 100.000 de euro. Cu alte cuvinte, o mâna spală pe alta și Buzatu iese curat, fără datorii, fiindcă bunul samaritan, Damian, le preia pe toate. Oare ce îi dă Buzatu în schimb acestuia? Influență? E posibil!

Amicii lui Tudorel Buzatu s-au înfruptat din clubul de fotbal ca la pomană

În toate operațiunile de delapidare de la club, anulate ulterior în instanțe, se vehiculează niște sume de bani pe care Damian le dă unor așa-ziși prieteni, care de fapt sunt amicii lui Tudorel Buzatu. Vorbim de sume destul de mari, de ordinul sutelor de mii de lei. S-au dat bani la firmele lui Ovidiu Hurduc (amicul din copilărie al lui Tudorel Buzatu), care cumpără la prețuri derizorii trei mașini de la clubul de fotbal și care a mai primit sume mari de bani în conturi pe baza unor facturi fictive, apoi aparatura de gimnastică cumpărată cu 300.000 de euro de club, de celebrul antrenor Lopez Caro și care ajunge fie la Apimunt, fie la maseorul Alin Marian Burceagă și, într-un final, la o altă firmă unde patron este prieten cu Damian și Tudorel Buzatu, Terraconstruct SRL. Tot la aceată firmă, au mai ajuns niște sume de bani pentru niște lucrări de compartimentare fictive. Nu mai vorbim de tranzacții considerate frauduloase cu medicamente care sunt achiziționate de la o companie unde patron era chiar “nașul” lui Tudorel Buzatu. Am pus ghilimele de rigoare fiindcă nunta nu s-a mai ținut. Deci, iată cum Damian, prin intermediul prietenilor lui Tudorel Buzatu, ajunge om de casă al beizaidelei și ulterior al lui Dumitru Buzatu. Era și normal ca cercul să se închidă și astfel să vedem de ce, cei de la Parchetele din județul Vaslui dau pe bandă rulantă NUP-uri lui Damian. Fiindcă, dacă acesta ar fi fost condamnat penal pentru delapidare, atunci tranzacia lui Buzatu cu Damian ar fi fost în pericol și ar fi trebuit anulată. Colac peste pupăză, Damian, acum câțiva ani, își vinde cafenelele și terasele din Vaslui, chiar lui Tudorel Buzatu. Așadar, banii pe care Damian i-a subtilizat de la club ajung în afacerile lui Buzatu, dar și invers.

Foști ofițeri de la “215” sunt scutul lui Damian

PROTECȚIE… Serviciile secrete de la Vaslui au jucat un rol covârșitor în protecția lui Ciprian Damian. Să ne amintim de perchezițiile făcute în bătaie de joc, în miezul zilei, acasă lui Damian, când polițiștii se făceau că scotocesc după contractul de administrare. Erau sfătuiți de oamenii care îi “supravegheau” s-o lase mai moale. Implicarea serviciilor se vede și în NUP pe care Damian le-a obținut la Parchetele din județ. Culmea, acești ofițeri, care între timp s-au pensionat, au ajuns să lucreze în agricultură și să se interfereze cu marele latifundiar Damian. Bineînțeles, o coincidență. Vremea Nouă încă nu dă numele acestor ofițeri implicați în operațiunile de protejare a lui Damian. Ei gravitează în jurul acestui personaj cu nerușinare. A se vedea petrecerile pe care Damian și gașca le fac la munte, în stațiuni luxoase, unde sunt aduși la relaxare și acești foști ofițeri. Practic, dacă astăzi Damian nu este executat silit de către organele competente, se datorează și acestor “ofițeri” care-l protejează. Dacă totuși în dosarele penale Damian ar fi fost găsit vinovat, situația s-ar fi schimbat la 180 de grade. Din acest motiv, aceștia s-au străduit să obțină NUP la toate dosarele. Însă s-au bucurat prea devreme. Se pare că o parte din dosarele de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui se vor reactiva și când se va da rezoluția de redeschidere a lor, vor fi preluate de Parchetul General de la București. Vremea Nouă s-a interesat și de singurul dosar rămas actriv, cel de la DNA Iași, în care procurorii anticorupție investighează valabilitatea contractului de administrare al lui Damian cu clubul de fotbal, dar și modul cum acesta a luat din conturi sau direct din visteria clubului suma uriașă de aproape 11 milioane de lei. Nu am primit nici la acest moment un răspuns, însă în momentul în care vom avea informații noi, le vom publica.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Nu s-a inteles nimic, „securistii”, mentionati in titlu, ce rol au avut? Se refera la cei din vechea Securitate, ca aceea erau „securisti”?
    Concluzie: Inca un articol de rahat girat de morsa Timo!

  2. Haideți să fin serioși: NU ARE CUM!
    atatia bani? fără proces? fără executare? …
    Este o mușamalizare, și-au împărțit toți banii între ei! fazele astea cu procese servicii distrugerea clubului…..praf în ochi!

  3. Totuși parca merita și județul ăsta să aibă o echipa de fotbal în primul eșalon . Ce inginerii financiare au făcut ei între ei acolo nu este de mintea noastră, dar problema este că au rămas fără locuri de munca zeci de mii de oameni . Județul ăsta va fi mereu la coada clasamentului sărăcie lucie va fi tot timpul .

    • Nu o fi „de mintea noastră” dar de a procurorilor și judecătorilor ar fi trebuit să fie..tocmai asta e ideea articolului, nu că nu avem echipă de fotbal. Ideea articolului este că în Vaslui este o mafie in toată regulă. Mafie in care sunt băgați foști oameni de afaceri controversați(actual infractori), polițiști, politicieni locali, procurori, judecători, DNA local-dacă există așa ceva.. toți îs mânjiți până în gât și totuși Bucureștiul tolerează așa ceva la Vaslui că: -na, e patria lui Buzatu care îi aduce voturi lu Ciolacu și pentru asta lăsăm să se comită infracțiuni la cel mai înalt nivel acolo la Vaslui. Știe el Buzatu ce face…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.