8.4 C
Vaslui
27-mart.-2023

Astăzi, PS Ignatie, Episcopul Hușilor împlinește 46 de ani!

- Advertisement -

ÎNTRU MULȚI ANI!… Zi mare la Episcopia Hușilor! PS Ignatie sărbătorește astăzi  pe Sf. Mare Mucenită Chiriachi și, totodată, ziua sa aniversară.  Împlinește 46 de ani. Este născut la 7 iulie 1976, în Bilbor, județul Harghita, fiul lui Gheorghe și al Anei Trif. Episcopul nostru provine din tripleti, având încă doi frați gemeni, pe Costică și Nicoleta Trif.

Preasfințitul Ignatie a absolvit  Școala  Generală în comună natală, Bilbor, în anul 1991. A urmat cursurile Colegiului „Mihai Eminescu” din Toplița, Harghita, ale Seminarului Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Ștefan” Alba Iulia și ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. După un stagiu de cercetare bibliografică la mănăștirea benedictină En Călcat, Franța (1998), și-a continuat formarea profesională la cursurile de Master organizat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. A fost admis la cursurile doctorale de la Facultatea de Teologie „Andrei șaguna”, Sibiu, specializarea Patrologie și Literatură Postpatristică. Studiile doctorale au fost continuate la Facultatea de Teologie „Patriarhul Justinian” din cadrul Universității București, unde a întocmit și susținut teza de doctorat: Sfântul Grigorie Palama și doctrina despre energiile necreate. Preasfinția Sa este în prezent și doctorand al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Ethniko Kapodistriako”, Atena, pregătind o teză de doctorat cu tema Contribuția teologilor români contemporani la dialogul teologic intercrestin, sub îndrumarea științifică a arhim. prof. univ. dr. Nikolaos Ioannidis și a mitropolitului prof. univ. dr. Hrisostomos Savvatos.

Ales Episcopul Hușilor cu majoritatea de voturi în Sfântul Sinod

În data de 5 octombrie 2017 a fost ales cu majoritate de voturi (39 din 48 de voturi liber exprimate, unul fiind nul) episcop titular al Episcopiei Hușilor, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Preasfințitul Ignatie a fost intronizat în funcția de Episcop al Hușilor la dată de 22 octombrie 2017. Le-a câstigat inima credincioșilor vasluienilor prin bunătataea sa, vorba blajină, sfaturile întelepte, dar mai ales prin faptele sale caritabile. Un om cu o inteligență sclipitoare și cu un har mare, cu care a întors credincioșii vasluieni cu fața spre Dumnezeu!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Un om cu o minte sclipitoare la vănzarea de iluzii un mare escroc ….doamne doamne ne-a dat măini ,creier ,picioare să le folosim .

    • Maxim.
      ” a fost ales cu majoritate de voturi (39 din 48 de voturi liber exprimate, unul fiind nul)”
      Fituica asta sincer nu are oameni pregatiti. Nici la Husi, nici la Vaslui, limpede si clar nici la Barlad. Eu o deschid de amuzament. Mai ales la cate greseli sunt in articolele scrise din domeniul invatamantului, ma gandesc ca ziaristii se razbuna ca au avut viata grea la scoala. Cine a fost la scoala, cine n a fost copiaza de pe net, la asta VRN e campioana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.