Atac nocturn la Ghermãnesti: porcii mistreti viziteazã mortii din cimitir

NECAZ MARE… Mistretii înmultiti peste mãsurã fac pagube din ce în ce mai mari, nu doar pe câmpuri, ci si prin curtile sãtenilor! Iatã, de pildã, la Ghermãnesti, administratorul public al comunei spune cã animalele sãlbatice au ajuns sã îsi facã veacul prin gospodãriile oamenilor si prin cimitirul local. “Acesta este adevãrul: la noi, porcii mistreti viziteazã mortii din cimitir”, a reclamat, cu nãduf, Gelu Pecheanu. Reprezentantii Primãriei Drânceni sustin cã responsabilii fondului de vânãtoare au obligatia de a lua mãsuri urgente, pentru diminuarea efectivelor de mistreti.

Dupã ce cã i-a încercat seceta si i-a lovit apoi grindina, pe locuitorii satului Ghermãnesti nu-i lasã în pace nici porcii mistreti. “Noi am chemat comisie, sã constate calamitãtile înregistrate, pentru cã sunt multi oameni care au culturile compromise total. Sunt zeci de hectare. Ati vãzut ce grindinã a fost, ce dezastru a fãcut. Sunt probleme, dar sperãm sã rezolvãm”, a spus Gelu Pecheanu, administratorul public al comunei Drânceni. Acesta sustine cã încã un necaz a venit pe capul sãtenilor. “Avem mari probleme cu mistretii! S-au înmultit foarte mult. Peste mãsurã de multe animale sãlbatice distrug culturile oamenilor. Responsabilii fondului de vânãtoare de aici au obligatia imediatã de a vedea ce fac cu acesti mistreti. Ei îi detin, dar hrana este asiguratã de culturile oamenilor, iar acest lucru nu se poate. Ne adresãm si noi organelor competente”, a spus Pecheanu.

Mistretii, mormintele, preotul si Gelu Pecheanu!

Mistretii din zona satului Ghermãnesti însã nu se rezumã doar la culturile de pe lângã sat, ci intrã si prin curtile oamenilor. “Cum, dacã oamenii vãd mistretii prin ogrãzile lor? Sunt urme, nu e îndoialã. Le e fricã, dar ce pot sã facã ? Mai mult decât atât, la noi, mistretii îsi fac veacul prin cimitir. Viziteazã mortii. Aici trebuie sã recunosc faptul cã cimitirul nu are gard ca lumea si mistretii scurmã pe la morminte. Ei cautã hranã. E o problemã serioasã”, a spus Gelu Pecheanu. Acesta a accentuat faptul cã cimitirul din localitate nu are gard, iar mistretii nu au opreliste si “aptruleazã” printre morminte, si ca o întepãturã la adresa preotului din sat. “NU am nimic cu preotul. Eu l-am sustinut mereu. La Bisericã am dat mereu fonduri, vreau sã fac frumos, sã avem cel mai frumos si îngrijit lãcas, pentru oameni. Dar preotul nostru nu vrea sã fie gospodar. Ce sã-i fac? O sã vorbesc cu Preasfintitul, sã vadã ce face în cazul acesta. Degeaba vrem noi, de la Primãrie, sã facem lucruri, dacã nu punem mâna la treabã, sã reparãm, sã zidim, sã smulgem buruienile, sã facem gaduri, sã fie frumos. Stãm si ne mãnâncã mistretii mormintele prin cimitir”, a sustinut, supãrat, Gelu Pecheanu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ