Atac terorist la Viena: Patru civili și un atacator au murit, iar cel puțin 15 persoane au fost rănite. Continuă căutările unui suspect

Un atac terorist a avut loc, luni seară, la Viena. Mai mulți atacatori au deschis focul asupra oamenilor din centrul capitalei Austriei. Autoritățile locale au confirmat, marți dimineață, decesul a patru victime și anihilarea unui atacator. Pe străzile din centrul capitalei austriece și pe terase se aflau mulți oameni, deoarece la miezul nopții intra în vigoare carantina cu privire la coronavirus.

Actualizare 3 noiembrie, 9:15: Încă o persoană a murit în urma atacului. Postul public austriac ORF a anunțat că o femeie a murit în urma rănilor suferite.

Actualizare 3 noiembrie, 8:00: Doi bărbaţi şi o femeie au murit în atacurile din centrul Vienei. Ministrul austriac de interne Karl Nehammer a dat vina pe un simpatizant al Statului Islamic, singurul atacator cunoscut până la această oră, cel care a și fost împuşcat mortal de poliţişti.

Șeful poliţiei din capitala austriacă a declarat marţi dimineaţă într-o conferinţă de presă că seria de atacuri a fost comisă de cel puțin un „terorist islamist”, într-o încercare de a slăbi sau diviza societatea democratică a Austriei. El a repetat apelurile ca localnicii să rămână marţi acasă.

Poliția a adăugat că atacul este considerat ca având „motive islamiste”, iar atacatorul ucis avea asupra lui o armă de asalt și mai multe pistoale. El avea și o vestă explozivă, care însă era falsă. Apartamentul acestuia a fost percheziționat în cursul nopții.

Polițiștii au adăugat că analizează imaginile de pe camerele de supraveghere și cele surprinse de localnici. … https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/atac-la-o-sinagoga-din-viena-operatiune-de-amploare-a-politiei-1395213
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ