spot_imgspot_img
7.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Atacatorul lui Salman Rushdie se declară un admirator al ayatollahului Khomeini: „A fost o persoană formidabilă”

- Advertisement -

Bărbatul care l-a înjunghiat pe Salman Rushdie a declarat că îl respectă pe fostul ayatollah Ruhollah Khomeini, liderul revoluţiei islamice iraniene din 1979, dar nu a spus că fatwa emisă de fostul lider suprem iranian l-ar fi inspirat în atacul său, potrivit unui interviu apărut miercuri în New York Post.

Hadi Matar, 24 de ani, a declarat de asemenea că „nu citise decât câteva pagini” din romanul lui Salman Rushdie, «Versetele Satanice», care a stat la baza emiterii fatwa împotriva autorului. În interviul pentru New York Post, tânărul a mai spus că iarna trecută a văzut un tweet care anunţa vizita autorului la Institutul Chautauqua și astfel i-a venit ideea să meargă şi el acolo, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Rushdie, 75 de ani, urma să susţină vinerea trecută o conferinţă despre libertatea artistică în vestul statului New York, când poliţia a declarat că Matar s-a repezit pe scenă şi l-a înjunghiat pe scriitorul de origine indiană. Rushdie a trăit sub ameninţarea unei recompense puse pe capul său, după ce apariţia «Versetelor satanice» în 1988 l-a determinat pe Khomeini să emită o fatwa prin care îi îndemna pe musulmani să-l omoare.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/atacatorul-lui-salman-rushdie-se-declara-un-admirator-al-ayatollahului-khomeini-a-fost-o-persoana-formidabila-2051299

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.