1.4 C
Vaslui
04-dec.-2022

ATACUL ARMAT de la New York: Poliţia a cauzat rănirea celor nouă persoane

- Advertisement -

Rănirea tuturor celor nouă persoane în urma atacului armat care a avut loc vineri în faţa Empire State Building a fost cauzată de gloanţe trase de către poliţişti, a declarat sâmbătă Ray Kelly, şeful poliţiei oraşului, în faţa presei.

Ofiţerii au tras de 16 ori asupra unui fost designer vestimentar concediat recent omorându-l, după ce acesta şi-a împuşcat în cap fostul şef şi s-a angajat într-un schimb de focuri cu poliţia, au anunţat autorităţile, potrivit CNN.

Poliţia a anunţat o investigaţie în curs, după ce unul dintre ofiţerii implicaţi în incident a tras de nouă ori, iar celălalt de şapte ori. Trei persoane au fost rănite prin împuşcare, în timp ce alte şase au fost lovite de fragmente.

Atacatorul, care a servit în cadrul Pazei de Coastă americane la începutul anilor ’70, mai avea două gloanţe în pistolul de calibrul .45 utilizat în cursul atacului. Pistolul are o magazie de opt gloanţe, a precizat Kelly.

Atacul a avut loc vineri dimineaţa, în timp ce turiştii începeau să se aşeze la coadă pentru a urca pe faimosul zgârie-nori din New York, într-una dintre cele mai aglomerate zone din Manhattan.

Poliţia l-a identificat pe atacator ca fiind Jeffrey Johnson, în vârstă de 58 de ani, care a fost concediat anul trecut de firma Hazan Import din postul de designer de accesorii pentru femei.

Kelly a declarat că trecătorii nu au fost împuşcaţi în mod direct de către poliţişti, precizând că gloanţele trase aceştia au atins „vaze de flori şi alte obiecte din jur, provocând fragmente, iar în esenţă, acestea au cauzat rănile”. Şase dintre răniţi au fost trataţi la spitale şi externaţi încă de vineri seara, în timp ce alte trei persoane au rămas internate, potrivit şefului poliţiei.

www.mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.