Atacul sinucigaș cu bombă din Bagdad a ucis cel puțin 35 de persoane. ISIS a revendicat atentatul

Un atacator sinucigaș a ucis, luni, cel puțin 35 de persoane și a rănit mai mult de 60 într-o piață aglomerată din cartierul Sadr City din Bagdad, în ajunul festivalului Eid al-Adha, potrivit unor surse de securitate și sanitare. Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacul, a transmis agenția de presă a grupării, Nasheer, pe Telegram.

Unul dintre militanții Stat Islamic a detonat vesta sa cu explozibili în mulțime. Surse din spitale spun că bilanțul deceselor ar putea crește, deoarece o parte dintre răniți sunt în stare critică, conform The Guardian.

Premierul, Mustafa al Kadhimi, a ținut o ședință de urgență cu comandanții de top din securitate pentru a discuta despre atac, a precizat cabinetul premierului.

Președintele Barham Salih a publicat un mesaj pe Twitter spunând: “Cu o crimă groaznică țintesc civili din Sadr city în ajunul Eid…Nu vom sta liniștiți până când terorismul este tăiat de la rădăcină”. …https://www.digi24.ro/stiri/externe/atacul-sinucigas-cu-bomba-din-bagdad-a-ucis-cel-putin-35-de-persoane-isis-a-revendicat-atentatul-1604459
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ