spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Atacuri intensificate ale SUA în sudul Yemenului

- Advertisement -

Statele Unite şi-au intensificat operaţiunile din Yemen pentru a ataca suspecţi de terorism într-o campanie de raiduri aeriene, cu aparate de luptă sau avioane fără pilot, potrivit New York Times, citat de Mediafax.

Atacurile SUA vin pe fondul vidul de putere din această ţar.

Guvernul yemenit, aliat stabil al Statelor Unite, se află într-o poziţie dificilă, fiind confruntat cu o revoltă populară care a determinat diminuarea operaţiunilor din sudul ţării împotriva militanţilor care au legături cu reţeaua al-Qaida.

Aviaţia americană l-a ucis vineri pe Abu Ali al-Harithi, agent operativ al reţelei teroriste, şi alţi câţiva militanţi, în urma unui atac în zona de sud a Yemenului, iar cu câteva săptămâni în urmă avioane fără pilot americane au lansat un atac care îl viza pe Anwar al-Awlaki, cleric radical născut în Statele Unite.

Campania americană din Yemen este condusă de Comandamentul pentru operaţiuni speciale comune al Pentagonului şi este coordonată îndeaproape cu CIA, echipele americane având un post de comandă la Sanaa.

CIA consideră că aripa yemenită a reţelei al-Qaida reprezintă o ameninţare mai mare pentru SUA decât conducerea reţelei aflată în Pakistan. Grupul din Yemen are legături cu tentativa de atentat auspra unei curse transatlantice din 2009 şi cu încercarea de a arunca în aer avioane de transport de marfă cu ajutorul unor bombe ascunse în interiorul unor cartuşe de imprimantă.

romanialibera.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.